Koppintsd le Martha Stewart ünnepi trükkjeit!

Koppintsd le Martha Stewart ünnepi trükkjeit!

Koppintsd le Martha Stewart ünnepi trükkjeit!

Amerika háziasszonyának, az üzletasszonyként, íróként és televíziós személyiségként ismert Martha Stewartnak nemcsak a karácsonyfa díszítéshez vagy az ünnepi asztal dekorációjához vannak kifogyhatatlan ötletei. Az ünnepi nagytakarításban is verhetetlen.

3 apró, de annál hasznosabb Martha-tipp, aminek hasznát veheted te is decemberben!

A hűtő-trükk

A hűtőtakarítás az ünnepi készülődés egyik elengedhetetlen része. Valljuk csak be őszintén! A hűtő sokszor a konyha mostohagyermeke, pedig itt tároljuk a család mindennapi betevőjét, és ha rendetlenség (ne adj’ Isten piszok) van benne, az igencsak megnehezíti a dolgunkat. Ünnepek idején hajlamosak vagyunk jobban telepakolni a hűtőt, és pillanatok alatt káosz lesz, ha nem rendszerezünk. A nagy összevisszaságban pedig gyorsan elbújnak a könnyen romló élelmiszerek, vagy bújócskát játszanak a közeli lejáratos termékek.

Martha tippje: Bármi lecsöppen, kifolyik, azt azonnal takarítsuk fel, mert könnyen elszíneződést okozhat a kifolyt étel. Egy liter meleg vízben keverjünk el két kanál szódabikarbónát, és ezzel tisztítsuk ki hűtőnket és a benne található üvegpolcokat. Érdemes a hőcserélő kondenzátor portalanítására is ügyelnünk, amit  porszívó segítségével végezhetünk el.

A gyertya-trükk

Az ünnepi hangulat legfontosabb darabjai a különféle illatú, színű, különleges gyertyák. Az üvegmécsesekbe ragadt viasz kiszedegetése azonban cseppet sem ünnepi elfoglaltság.

Martha Tippje: Tegyük 1-2 órára mélyhűtőbe a gyertyákat! Az összezsugorodó viaszt aztán könnyedén kipattinthatjuk az üvegmécsesekből!

A mosogatás-trükk

A mosogatószerek sajnos hamar kikezdik a kéz finom bőrét. Sokszor nem is sejtjük, hogy a gyengédnek és bőrbarátnak titulált termékek is tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek veszélyesek lehetnek. Az ünnepi készülődés pedig sok látogatóval és még több mosogatással jár.

Olvastad, hogy mely mosó-és tisztítószerek buktak meg a Nébih tesztjén? Kattints IDE!

Martha tippje: Mosogatáshoz mindenképpen húzzunk gumikesztyűt. Amikor felemeljük a kezünket, a víz és mosogatószer könnyedén visszafolyik az alkarunkra és könyökünkre. Ismerős élmény, ugye? Ha mindezt meg akarjuk előzni, érdemes felhajtani a kesztyű alját. Az így keletkezett  mandzsetta felfogja a vizet, ami vissza fog folyni a mosogatóba.

Kiemelt kép: photo credit: massonth Alsace Colmar during Christmas time via photopin (license)
Facebook Comments