Anya, nézd ennivalót kapunk!

Anya, nézd ennivalót kapunk!

Anya, nézd ennivalót kapunk!

„Anya, nézd ennivalót kapunk”- mondta egy mezítlábas kisfiú, aki az adományt szállító kocsink elé szaladt. Amikor meghallottam ezt a mondatot a könnyeimet nyeltem vissza, hiszen én vagyok a segítő, nem lenne méltó a helyzethez”-olvasható a Magyar Élelmiszerbank oldalán egy gyűjtő csapat vezetőjének beszámolója.

Most te is segíthetsz!

Mit szólnál hozzá, ha az eheti bevásárlásoddal egy másik családot is boldoggá tennél a sajátodon kívül? Vendégelj meg te is egy családot karácsonykor!- szól az Élelmiszerbank felhívása idei karácsonyi akciójukhoz, melynek keretében három napon keresztül, november 24. és 26. között várják a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 település csaknem 200 áruházában.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a CIB Bank támogatásával, 5000 önkéntes, köztük a Centrál Színház művészeinek részvételével segít összegyűjteni az Auchan, a METRO és a Tesco üzletláncokban a tartós élelmiszereket. A szervezetek november 24-én 15 és 20 óra között, másnap 8 és 19 óra között, november 26-án pedig 8-tól 18 óráig várja az élelmiszeradományokat- olvasható az MTI közleményében.

Az akcióhoz idén a Centrál Színház is csatlakozott. Novemberben a társulat négy jótékonysági előadást is tartott, ebben a kis videóban pedig a Széra átmeneti otthon lakóinak készített ebédet a színház három tagja, Pokorny Lia, Pálfi Kata és Puskás Tamás:   

https://www.facebook.com/Szinhaz.Central/videos/1894473157248975/

Az akciókban összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

Tudtad?

Az Élelmiszerbank gyártóktól, kereskedőktől, valamint termelőktől ment meg élelmiszert, amelyet partnerszervezeteken keresztül osztanak ki évente több mint 300 ezer rászorulónak.

És te hol segíthetsz?

A karácsonyi adománygyűjtő helyeket itt találod

Facebook Comments