Ebből a tusolóból sikítva menekülsz 4 perc után

Ebből a tusolóból sikítva menekülsz 4 perc után

Ebből a tusolóból sikítva menekülsz 4 perc után

Tusolás vagy fürdés? Mindenképpen tusolás!

A víztakarékosság – valljuk be – sajnos ritkán jut eszünkbe az esti fürdések alkalmával. Amikor azonban felnyitjuk az esedékes vízszámlát tartalmazó borítékot, sokszor sziszegve fogadkozunk, hogy vége a nagy kádfürdőzéseknek, és a végeláthatatlan tusolást is időzárassá tesszük.

Vajon, milyen módszerrel lehet rávenni a család kevésbé környezettudatos tagjait arra, hogy a pár percnyi tusolás után kikecmeregjenek a tusolóból?

Nálunk egyszerű a helyzet: elég, ha rám tör a mosogatás iránti olthatatlan vágy, és megnyitom a csapot a konyhában. Ilyenkor azonnal felborul a fürdőszobai vízhőmérséklet kényes egyensúlya, és egyből kiugrik a gondtalan tusoló a kádból.

Elisabeth Buecher londoni művészt másfajta megoldást talált erre az őt is foglalkoztató kérdésre. Kétfajta – elsőre igencsak meghökkentő – zuhanyfüggönyt is megálmodott.

Ez a függöny például 4 percnyi tusolást engedélyez. Ekkora ugyanis felfújódnak ezek a játékos kis tüskék, és a fürdőzőt menekülésre késztetik.

A Csapda fantázianevű alkotás pedig foglyul ejti a vízpazarlókat:

A környezetvédelmi kérdések egyre több művész munkájában kapnak helyet, melyet  ökológiai művészetnek is hívnak. Maga Elisabeth is figyelemfelkeltésnek szánta alkotásait. 

Nos, ti mit szólnátok egy ilyen otthoni megoldáshoz?

Forrás

Facebook Comments