Szerződésben rögzítené a színészek testsúlyát Keró

Szerződésben rögzítené a színészek testsúlyát Keró

Szerződésben rögzítené a színészek testsúlyát Keró

Kerényi Miklós Gábor igen szigorúan fogja az Operettszínház művészeit- derült ki a napokban a Bors beszámolójából. Keró 2001 és 2014 között vezette a Budapesti Operettszínházat, azóta pedig művészeti vezetőként elsősorban rendezéseire, a repertoár produkcióira, valamint a fiatal tehetségek kinevelésére  fókuszál.

Ez utóbbiban pedig meglehetősen szigorú. Szerinte a színpadi megterhelést csak akkor bírja valaki, ha megfelelő súllyal rendelkezik, és nem nehezítik munkáját a felesleges kilók. Nem titkolja, hogy irodájában van egy szobamérleg, amire bizony fel kell állnia a berendelt művészeknek. Amennyiben Kerényi úgy ítéli meg,  hogy van egy kis felesleg az illetőn, akkor 1-2 hetet ad neki, hogy  rendezze testsúlyát.

“Gyakran elfordul, hogy néhány kilóért is szólok”-árulta el Kerényi.

Persze ez lehet, hogy a színházi világot kívülről szemlélőknek különös lehet. A szinhaz.hu-nak adott 2016-os interjújában Kerényi már hangsúlyozta, hogy az Operettszínház csapatának mind mentálisan, mind fizikailag jó állapotban kell lennie, hiszen a zenés színház igencsak közel áll a sporthoz, azaz nagy megterhelésnek teszi ki a művészeket. Ezért fontos, hogy ki mennyit eszik-iszik és mennyire foglalkozik a testével.

Arra kérdésre, hogy mennyire fontos a fittség, az egészséges testben egészséges lélek szemlélete, Kerényi a következőt válaszolta:

“Nálunk ez egy nagyon komoly követelmény. Sokszor van méredzkedés, próbáljuk elérni – főleg a fiataloknál –, hogy megfelelő kondícióban tartsák magukat. Lassan ez már a szerződéseinkben is benne lesz”.

Kerényi azonban fiatalon nem volt ilyen szigorú önmagával szemben. Korábbi tévészereplései során elmesélte, hogy igen érzékenyen érintette, amikor színészi próbálkozásait sorra megvétózták a felvételi utolsó fordulóiban. Volt, hogy bánatát egy évig alkohollal próbálta oldani, és csak a katonai szolgálat józanította ki.

A Hal a tortán korábbi (2015-ben forgatott) adásában arról is kaptunk némi ízelítőt, hogy mi kerül a Kerényi család asztalára, ha vendégeket fogadnak.

Nos, a menü így nézett ki: 

Brokkoli krémleves

Wellington bélszín hasábburgonyával és rizzsel

Mágnás palacsinta 

Nem épp diétás.

Forrás: ITT és ITT

 

Facebook Comments