Képtelen betartani diétáját a cukorbeteg Erdős Viola

Képtelen betartani diétáját a cukorbeteg Erdős Viola

Képtelen betartani diétáját a cukorbeteg Erdős Viola

Az X-Faktor egyik legextrémebb versenyzőjének, Erdős Violának  nemcsak a műsor okozta stresszel kell megbirkóznia, hanem cukorbetegsége is komoly kihívások elé állítja.

Erdős Violának 14 éves korától 1-es típusú cukorbetegsége van, és naponta négyszer kell inzulint adnia magának, emellett természetesen az orvosok által előírt diétára is ügyelnie kellene. Ez azonban sokszor megoldhatatlannak tűnik számára.

A diéta és inzulin mellett sokszor van hányingere, rossz a közérzete és fáradt is. Ha viszont nem ügyel a diétára, neki is szembe kell néznie a cukorbetegség szövődményeivel. A versennyel járó stressz szintén megemeli a vércukorszintet, ami szárítja a torkot, és ez nehezíti az éneklést is.

Ráadásul sajnos ő maga igencsak édesszájú. Facebook oldalának egyik friss posztjában el is árulta, hogy nehezen bír ellenállni az édességeknek, és le-lecsúszik bizony egy-egy Kinder Bueno.

Instagram oldalán szétnézve pedig hamar kiderül, hogy nem mindig választ a diétájának megfelelő ételt vagy italt.

A diabétesz kezelésében a rugalmasság kulcsfontosságú: ez azt jelenti, hogy az étrendet az adott cukorbeteg egyéni igényeihez kell igazítani. Az étrend fő célja  a vércukorszint fenntartása.

Viola számára nehézséget okoz az is, hogy szervezete több folyadékot igényel, ám az élő showban nem lehet állandóan a mosdóba szaladgálni. 

Az étrend mellett azonban más dolgokra is nagyobb figyelmet kell szentelnie cukorbetegként. Egy diabéteszes számára nagyon fontos, hogy kiemelten figyeljen az egészségére. A cukorbetegeknek például tisztában kell lenniük azzal, hogy nem dohányozhatnak. Hogy miért?

Ennek sokféle oka van: a dohányzás hozzájárulhat ahhoz, hogy az artériák összeszűküljenek és elgyengüljenek. Ez szívkoszorúér- trombózishoz vezethet. Emellett a dohányzás azáltal, hogy stimulálja az adrenalin felszabadulását, növeli a vércukor szintjét.

Az Instagram képek alapján azonban úgy tűnik, a művészvilágban kalandozó 19 éves Violának ez a tiltás is nehézséget okoz.

Viola az elmúlt napokban több fórumon is elmondta, hogy korábban a Nil&Viola PopDuóban énekelt. Zenésztársa és nagyon jó barátja alig 30 évesen halt meg  a cukorbetegség miatti szövődményekbe

Ő maga is tisztában van azzal, mennyire fontos, hogy megtalálja a helyes és számára is megfelelő utat, hogy betegségét kordában tarthassa.

Facebook Comments