Egy apa vallomása: “Muszáj volt megtennem. A fiamért”

Egy apa vallomása: “Muszáj volt megtennem. A fiamért”

Egy apa vallomása: “Muszáj volt megtennem. A fiamért”

“Nézd, az a helyzet, hogy nekem döntenem kellett. Nemcsak arról volt már szó, hogy zavart a nagy hasam, vagy hogy nem bírtam normálisan felhúzni a cipőt, hanem gondolnom kellett a családra, és főleg a gyerekre. Ha itt van, gondoskodnom kell arról, hogy felnevelhessem, és ehhez az egészségemet kellett helyrehozni. Amilyen állapotban voltam, az nem volt garancia arra, hogy megérem a felnőttkorát.

A legnagyobb probléma a cukorbetegség, ami miatt inzulinra szorulok, de már a magas vérnyomás is bejött a képbe sajnos.

Emlékszem, karácsony volt, amikor ráálltam a mérlegre, és elhűltem. Akkor azt mondtam, hogy “Apukám, ez így baromira nem lesz jó”.

Rengeteg olvastam táplálkozásról, diétákról, megjártam a természetgyógyászokat is, és rátaláltam a szétválasztó diétára, ami nekem nagyon bejött. A lényeg, hogy nem éhezem, csak az alapanyagokat kell jobban megválogatni, és figyelni arra, hogy mit milyen sorrendben eszem.

A helyzet az, hogy drágább ám az egészséges étkezés. Most kb. 100 000 Ft-ot költöttem étrend-kiegészítőkre a családnak, de sikerült elérnem, hogy normalizálódjon a feleségem betegsége is. Neki is gyomor-bélrendszeri panaszai voltak, és éveken át hiába járt a szomszéd városba a sztárorvoshoz. Kapott gyógyszereket, de csak szinten tartás volt, jelentős változást nem tudtunk elérni az állapotában. Aztán a természetgyógyász elmondta, hogy át kell alakítanunk az étkezését, s azóta döbbenetes változások történtek. Teljesen megszűntek a panaszai.

Igazából utólag raktam össze, hogy korábban ő is rengeteg antibiotikumot kapott feleslegesen, és így a bélrendszere teljesen tönkrement. Amióta átalakítottuk az étkezését, nem kell semmilyen gyógyszert szednie.

Az elmúlt évben 50 kg-ot fogytam. Kevesebbszer kell szúrnom magam, és a vérnyomás- és koleszterincsökkentő gyógyszereimet is lassan elhagyhatom. Megmondtam az orvosomnak, hogy le akarom tenni a gyógyszereimet. És le is fogom.

Napi több liternyi vizet iszom, és szerencsére nem vizesednek a lábaim. Korábban, munka után bizony olyan mély árkokat vágott a zokni, hogy ijesztő volt. Pedig akkor egyáltalán nem figyeltem a folyadék-fogyasztásra. Most a megemelt folyadék mellett sincsenek ilyen gondjaim.

Igyekszünk minőségi alapanyagokat venni: húst, zöldségeket. A kenyérfogyasztásomat lecsökkentettem, és elhagytam a cukrot is. Muszáj figyelni arra, hogy normálisan, kiegyensúlyozottan egyek.

Már odafigyelek, hogy az ételeimben mi van. Számolgatok.

A melóhelyemen is csúnyán néznek, nem lehet kijönni a gyártósor mellől, nem ismerik a szünet fogalmát, de én közöltem, hogy nem érdekel. Nekem muszáj a cukorbetegségem miatt időben beadnom az inzulint, és a kajával sem szórakozhatok.

Jobban vagyok, sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Szeretném sokáig egészségesen nevelni a fiam. Szeretném, ha ő is egészséges, boldog gyerek lehetne. Viszem sportra, próbálok példát mutatni neki.

Eddig még nem játszott fontos szerepet a sport az életemben, mert pár méternyi gyaloglás vagy néhány lépcsőfok is megizzasztott. Szeretnék úszni, egy kicsit kocogni.

Szeretnék egészségesen élni“.

Ha te is szívesen megosztanád velem a történeted és szeretnél másokat inspirálni, akkor ide írj: vegatar(kukac)t-online.hu
Facebook Comments