Láttad már? Csacsogó vagina-videók a You Tube-on

Láttad már? Csacsogó vagina-videók a You Tube-on

Láttad már? Csacsogó vagina-videók a You Tube-on

Kinek jutna eszébe négy vaginát választani videói és reklámkampánya főszereplőinek?

Például a McCann Budapestnek, aki hazai és külföldi ügyfeleknek készít komplex reklámanyagokat, és most épp egy egy intim egészségügyi termék széleskörű megismertetéséhez választott négy különleges főszereplőt You Tube kampányához:  Puncit, Vagininát, Suncicát és Nunit.

A kampányban – a McCann beharangozója szerint- négy tündéri, csacsogó vaginát hívtak segítségül, hogy ledöntsék a női intim területtel kapcsolatos tévhiteket és tabukat. A videók néhány napja már sokkolják a You Tube közönséget.

No, de ne szaladjunk ennyire előre. Ha az intim területekről van szó, az első gondot rögvest a kommunikáció, a dolgok nevén nevezése jelentei.

A kampány részeként ezért 2016-ban először beszélgetést kezdeményeztek a női nemi szervről: megkérdezték a hölgyeket, hogy mi az a név, amit szégyenkezés nélkül tudnak használni és szerethető is számukra.

Több ezren szavaztak, és több száz név érkezett a kampány során.

A kampányvideóban a következőket írták a szavazás végeredményérről: “A szavazás lezárása után arra jutottunk, hogy nem is az a fontos, hogy mindenki egy nevet használjon, hanem, hogy minden nő megtalálja saját magának azt az egy nevet, amit ő szeret”.

A szavazók mindenesetre hihetetlen kreativitásról tettek tanúbizonyságot:

  • virágnevek (pl.Rózsa, Eperke, Orchidea, Rekettyés),
  • állatnevek (pl. Mókus, Mufflon, Lazac, Puncica),
  • ezoterikus elnevezések (Élet Kapuja, Születés Kapuja, Jade Kapuja),
  • költői megnevezések (pl.Csodák Palotája, Bájkút) és
  • kreatív elnevezések (Muffkátli, Rózsadomb)

is szerepeltek a beérkezett válaszok között. Az abszolút nyertes azonban a punci megnevezés volt.

Persze érthető a tépelődés az elnevezések körül. A sajátos koncepció rávilágít arra a társadalmi problémára, ami már gyerekkorunktól fogva elkísér bennünket: hogy beszéljünk nyíltan egy intim problémáról, ha tabunak érezzük, és megnevezni sem tudjuk azt?

No, de most itt az ideje, hogy megdöntsük ezt a tabut!

Nőgyógyászok, biciklik, gyantázás… Te tudod, hogy mitől ragyog a vaginád, vagy épp mitől érzi magát szörnyen?-teszi fel a kérdést az intim termékek gyártójának készült első You Tube-on debütáló kisfilm.

A Csacsogó Vaginák: Hogyan bánj velünk helyesen? címmel felkerült videót eddig alig 55 ezren látták, de úgy tűnik, a hozzászólók nincsenek elragadtatva  Punci, Vaginina, Suncica és Nuni csacsogásától.

 

A koncepció kiötlői szerint “Hagyd, hogy a négy tüneményes karakterünk megválaszolja a kérdéseidet, és megmutassa, hogyan kezeld a sajátod úgy, ahogy azt megérdemli”.

A You Tube-ra felkerült további három vagina videóból aztán a négy szakértőtől (akinek Györgyi Anna, Pálmai Anna, Németh Borbála, Nemes-Takách Kata kölcsönzi a hangját) megtudhatjuk, hogy helytelen mindig a hüvely gombára gondolni a különféle hüvelyi fertőzések esetén, hiszen a szokatlan folyás hátterében akár bakteriális fertőzés is állhat.

A videó punci-nagykövetei számtalan olyan témát érintenek, amelyek tévhitként élnek a nők fejében: például, hogy az intim zuhany nélkülözhetetlen, vagy hogy a hüvelyváladék mindig problémát jelez. Szintén gyakori tévhit, hogy a vagina illatának mindig egyformának kell lennie, és hogy ezt el kell fedni különféle intim termékekkel.
 
Persze ettől is izgalmasabb kérdés, hogy a magyar közönség fel van-e készülve egy ilyesféle egészségügyi reklámra? 
 
A négy vagina-videó hozzászólásai nem erre engednek következtetni. Néhány jellegzetes hozzászóló: 
  • “Neee, nem essünk túlzásba a megszemélyesítéssel, ne legyen az alsó felem büszke rám! Ez nem szívet melengető, ez kínos és összezavaró!”
  • “A youtube miért nem tiltotta ezt meg le??”
  • “a személyes véleményem hogy, az ilyen típusú reklámoknak nem szabad teret engedni. Kotonreklám sincs már. Sőt az aids és rákgyógyszereket sem reklámozzák. Ez is és azok is a bizarr kategóriába tartoznak. Hasonlóan tiltanám, mint az alkohol és cigaretta reklámozását. Aki beteg, menjen el az orvoshoz, írasson fel a bajára gyógyszert, vagy menjen el kezelésre.”
  • “Kedvencem, hogy elvileg “bátorítják a nőket a tabuk ledöntésére”, de ez szimplán ízléstelen és arcpirító. Jobban szégyenlem, hogy nőnek születtem ezek a szarok után. Nem hiszem el, hogy értelmesebb reklámot már nem lehet csinálni”.
 Természetesen a punciszakértős reklámok már megihlették a You Tube vloggereket is. A VideóMánia (Dancsó Péter) például így figurázta ki a vagina videókat:

Ti mit gondoltok a videóról? Felháborító? Kínos? Vagy épp kreatív?

 

Facebook Comments