Egy igazi nő nem szőrös, nem izzad és nem pukizik

Egy igazi nő nem szőrös, nem izzad és nem pukizik

Egy igazi nő nem szőrös, nem izzad és nem pukizik

Szórakozottan nézegettem a kisboltban szétterített színes magazinokat, női lapokat, fitness-wellness olvasnivalókat, és rá kellett döbbennem, hogy a nyári lét bizony többszörösen macerás.

Igyál, mert az nem is ember, aki nem hallott még a napi nyolc pohár víz fontosságáról. Egy nőnek egyébként is kívül-belül hidratáltnak kell lennie. És gondolnia kell már 20 évesen is a fenyegető ráncokra. Jegyezzük meg! A nő jó barátja a víz. Lehetőleg szénsavmentes ásványvíz formájában. Mert egy igazi nő nem pukizik.

Aztán kend magad a megfelelő faktorszámú napkrémmel, de közben ügyelj arra, hogy elég D-vitaminhoz juss. És ne legyél fakó, könyörgöm! Régen trendi volt a fehér bőr az arisztokrata csajok körében, de ma már muszáj egyenletesen barnulni, hogy partiképes legyél. (Remélem, előkészítetted a bőröd a tavaszi szolizással!)

Szőrteleníts, hiszen milyen ciki már, hogy szőr van ott, ahol nem kellene. Mindeközben hitesd el, hogy neked soha nem lesz izzadságfoltos a ruhád, és lábszagú a cipőd. Mert egy igazi nő nem izzad és nem szőrös. A borotvát is dugdossa a fürdőszobapolcon, és nem meri bevallani, hogy néha a férje borotváját használja.

Ha nő vagy, akkor eleve szóba sem jöhetne olyan dicstelen dolgok, amelyek a testeddel kapcsolatosak.  Vagy ha igen, akkor lehetőleg minden olyan szagtalanító-szőrtelenítő és menstruációs procedúrát legyél kedves úgy intézni, mintha nem is lenne.

Az izzadásba ráadásul egy sor rajtunk kívülálló dolog is bekavar: ha épp klimaxolsz, vagy megváltozott az étrended, sőt még a lelkiállapotod is hatással van rá.  Egyszóval vigyázni kell, nehogy kicsússzanak a dolgok az irányításod alól!

És már meg is érkeztünk az igazi nyári rémálomhoz, a gumipapucsokba, nejlonharisnyába és bőrcipőbe tuszkolt lábak izzadásához, a “jajistenemlekellvennemacipőt” a pasim előtt-szorongáshoz. Mit tehetünk, hogy némiképp orvosoljuk a szagos lenti helyzetet?

Összeszedtem pár praktikus tippet a gyors cipőszagtalanításhoz. Már, ha te is azok közé tartozol, akiknek akad némi gondja ezen a tájékon, és esténként nem photoshoppal tüntetik el a cipőszagot a menedzsereid vagy ügynökeid a cipősszekrényedről és az újság címlapjáról.

Az aduász: a szódabikarbóna

Kiváló szagsemlegesítő, ezért minden háztatásban ott a helye. A vágódeszkáról eltünteti a makacs hagymaszagot, a hűtőszagot is megszünteti, de a cipőszagtalanításban is verhetetlen.

Én csak szórok belőle bőségesen a cipő belsejébe, és másnak reggel kirázom, kikefélem belőle.

Ha ettől praktikusabb megoldást szeretnél, akkor tégy 1-2 evőkanálnyit egy zokniba, köss rá csomót, és tedd a megtöltött zoknit egy éjszakár a cipőbe.

Bőrcipőkkel csak óvatosan! Könnyen kiszáríthatja ugyanis a szódabikarbóna!

Ha gyaníthatóan lábgomba áll a cipőprobléma hátterében, akkor szerezz be teafaolajat, amivel jó eséllyel megálljt parancsolhatsz a fertőzésnek.

Sózz!

A nyári vászoncipők, amelyeket zokni nélkül használunk, masszív szagokat képesek magukba szívni, és az izzadság is tovább ront a helyzeten. Ha sót szórsz este a cipődbe, nemcsak a kellemetlen szagokat szüntetheted meg, de a nedvességet is felszívja a só.

Illóolajos kezelés

Cseppents néhány csepp illóolajat egy vattapamacsra vagy egy kis papír zsebkendő darabra, és tedd a cipőd belsejébe.

Ezeket használd:

eukaliptuszolaj

teafaolaj

vaníliaoldat

szegfűszegolaj

Alkohol(izálj)!

Dörzsöld át alkohollal a cipő problémás (különösen az erősen szennyezett) részeit! Ez nemcsak a szagtalanításban segít, de nagyszerűen fertőtlenít is. Praktikus, ha pumpás üvegbe töltöd a gyógyszertári alkoholt, és így spriccelsz a cipőre egy keveset.

Teafilter 2 az 1-ben

A feketetea tannintartalma baktériumellenes hatásának köszönhetően a szagok forrását fogja megszüntetni. A használt teafilter, miután kihűlt, nyomkodd ki, és tedd egy órára a cipődbe. Miután kivetted, tisztítsd ki alaposan a cipőt.

 Macskaalom

Igen, jól olvasod! Bár különösnek tűnik az ötlet, pedig a macskaalom összetevői gyorsan és hatékonyan szagtalanítják a cipődet.

Szórj a lábbelid aljába egy keveset belőle, és hagyd benne egy éjszakán át. Reggel szórd ki, és takarítsd ki a cipőt!

Fagyaszd

Ha már menthetetlennek érzed a cipőd szagállományát, és semelyik módszer nem vezet eredményre, akkor tedd nejlonzacskóba, és dobd a fagyasztóba 24 órára. A bacikat azonnal kinyírja az éjszakai hideg, te pedig jó eséllyel megszabadultál a szagoktól is.

Oké, egy igazi nő nem szőrös, nem izzad és nem pukizik. A Disney mesékben.

Mi azért engedjünk meg magunknak némi gyarlóságot. És pár apró trükköt.

Facebook Comments