A legstílusosabb paleo-csillag: Marilyn Monroe

A legstílusosabb paleo-csillag: Marilyn Monroe

A legstílusosabb paleo-csillag: Marilyn Monroe

Talán meglepő, de Marilyn Monroe már akkor paleo-szerű diétán volt, amikor az még nem is volt divat. Marilyn a Pageant Magazinnal osztott meg étkezési és sportolási szokásait. 

“Sokan meglehetősen bizarrnak tartanák a diétámat”-mesélte Marilyn Monroe az 1952-es interjúban.  És valóban. A színésznő a napot egy csésze forró tejjel indította, amibe két nyers tojást kevert el, és miközben öltözött, elkortyolta a reggeli italt. Ezután még egy multivitamint is bevett.

Szerinte semelyik orvos nem tud ettől praktikusabb és táplálóbb reggelit ajánlani egy olyan fiatal nőnek, aki folyton siet és elfoglalt.

Érdekesség, hogy Monroe hiába lakott Los Angeles leghíresebb szállodáiban, ragaszkodott hozzá, hogy saját maga készítse el a vacsoráját. Méghozzá a szállodai szobájában.

Esténként májat, bárányt és sztéket vásárolt, és saját elektromos sütőjében ropogósra sütötte. A hús mellé pedig nem rizs vagy krumpli dukált, hanem 4-5 szál nyers sárgarépa, amit állítólag soha nem tudott megunni.

A magazinnak adott interjújában azt is elárulta, hogy drámaórái után mindig megállt Wil Wright fagylaltozójánál, és némi fagyival kényeztette magát.  Szerinte ezt csak azért engedhette meg magának, mert gondosan ügyelt arra, hogy  étrendje elsősorban fehérjedús ételeket tartalmazzon.  

Sajátos étkezését napi 10 percnyi könnyű súlyzózással egészített ki, melyhez 2.5 kg-os súlyokat használt. Ahogy étrendje, úgy testedzési szokása is meglehetősen egyedülálló volt az 50-es években.

Ő azonban fontosnak tartotta a súlyemelést a tökéletes bikini-fényképek elkészítéséhez. Az edzéseket szívesebben végezte a szállodai szobákban, nem volt híve a szabadtéri sportoknak, mint ahogy a napbarnított bőrt sem szerette.

A súlyzózás mellett jógázni is megtanult nem mástól, mint az egyik leghíresebb jógitól, Jevgenyija Peterszontól, közismert nevén, Indra Devitől.

Íme a tudatos nő. 60 évvel ezelőtt.

Facebook Comments