Ezek a szállodai szobák legveszélyesebb tárgyai

Ezek a szállodai szobák legveszélyesebb tárgyai

Ezek a szállodai szobák legveszélyesebb tárgyai

Egy kellemesnek ígérkező szállodai kikapcsolódás is számtalan veszélyt rejthet. A több csillag vagy a drágább szállodai díj sem garancia arra ugyanis, hogy a szobánkat megfelelően takarítják, a mellékhelyiségeket szakszerűen fertőtlenítik, és gondot fordítanak valamennyi felület tisztítására.

Mire érdemes figyelni, hogy elkerüljünk egy kellemetlen fertőzést? Összeszedtem néhány problémás területet!

Fertőzés-egyenesen a fürdőszobából

A takarítás során előfordulhat, hogy a fürdőszobai pultot, a csaptelepeket ugyanazzal a ruhával törlik át, mint amelyet a wc tisztításához is használtak. Mondanom sem kell, hogy ez milyen fertőzésveszéllyel jár. A kórokozókat a wc felületéről könnyedén áthordják a fürdőszoba egyéb felületeire, ami gyomor-és bélrendszeri fertőzéseket is okozhat a gyanútlan nyaralónak.

Szintén fertőzésveszéllyel jár, ha ugyanazt a törölgetőruhát használják a szobákban. Itt egyik szobáról a másikba is átkerülhet a szennyeződés.

Érdemes a szobában, fürdőszobában található poharakat is alaposan elmosni, mert gyakran csak sima csapvízzel öblítik el.

Kávéfőző? Inkább ne!

Előfordulhat, hogy a szobai kávéfőzőket nem takarítják rendszeresen, és a benne található penészmaradványok légúti problémákat okozhatnak.

Talán jobb választás, ha inkább a szálloda éttermében vagy bárjában rendelsz magadnak egy csésze feketét.

Távirányítóval a kórházba

Nem is hinnénk, de a távirányítók is veszélyesek lehetnek. Elég, ha a szoba előző lakója nem mosott kezet wc-használat után, és így nyúlt érte. 

Természetesen igényes vendéglátóhelyen gondot fordítanak a tv távirányítók, kapcsolók, szoba kártyák és telefonok alapos tisztítására is, de egy-egy apró trükkel elkerülhető a fertőzésveszély. Szakértők például azt javasolják, hogy tegyük egy lezárható nejlontasakba a távirányítót és így használjuk, de érdemes fertőtlenítő kendőkkel áttörölni ezeket a kritikus tárgyakat és felületeket, mielőtt használnánk őket.

Jégtartó vödrök-kerüld őket!

A szállodai jeges vödrökből jó eséllyel szerezhetünk be valamilyen norovírust- állítják a szakértők. A norovírusokra jellemző, hogy rendkívüli módon ellenállnak a különféle  környezeti hatásoknak. A felületeken akár 12 óránál tovább is megmaradnak, ráadásul +60 fokig is életképesek.

Hogy fertőződhetünk meg egy jeges vödör közvetítésével?

A szállodai alkalmazottak már jól tudják: a bódult állapotú, és becsípett vendégek előszeretettel használják a jeges vödröt hányás esetén.

A gyomor-és bélrendszeri fertőzések számtalan tünetet okozhatnak: hányinger, hányás, hasi fájdalom, hasmenés és láz is jelezheti a fertőzést. Ugye nem lenne jó ezekkel kínlódni a régóta várt kikapcsolódás helyett?

(forrás)

 

Facebook Comments