Készítsd el ezt a balzsamot! Azonnal megszünteti a fejfájásod!

Készítsd el ezt a balzsamot! Azonnal megszünteti a fejfájásod!

Készítsd el ezt a balzsamot! Azonnal megszünteti a fejfájásod!

Gyerekként igencsak fejfájós voltam. Az iskolától való szorongás, az állandó megfelelési kényszer sok-sok nehéz órát szerzett. Felnőttként aztán a migrénes rohamok többnyire a frontokkal jöttek és mentek, és egy-egy erősebb szeles napon nem igen hagytam el a házunkat, sőt a fürdőszobát sem.

Az erős fény, a hirtelen hőmérsékletváltozás, a stressz vagy egy rosszul összeállított étkezés pillanatok alatt produkálta a jól ismert fejfájós tüneteket, amelyeket a legerősebb gyógyszer sem volt képes maradéktalanul csillapítani. 

Számomra az áttörést a rendszeres sport hozta meg. A heti többszöri futással nem csak a szélsőséges allergiás tüneteim mérséklődtek, hanem véget értek a fejfájós periódusok is az életemben. Természetesen egy-egy stresszesebb időszakban előfordulnak még enyhe tünetek, de ezek hírből sem okoznak olyan szenvedést, mint korábban, és a gyógyszer fogyasztásomat is minimalizálták. Ilyenkor elegendő néhány természetes gyógyír, hogy a kezdődő tüneteket időben megszüntessem.

Ennek a fejfájás elleni balzsamnak shea vaj, kókuszolaj és méhviasz az alapanyaga, amelyet néhány illóolajjal teszel igazi gyógyszer helyettesítővé.

Nézzük, mi kell hozzá!

1.5 evőkanél shea vaj

1.5 evőkanál méhviasz

1.5 evőkanál kókuszolaj

10 csepp borsmenta illóolaj

7 csepp levendula illóolaj

7 csepp teafa illóolaj

2 csepp eukaliptusz illóolaj

A borsmenta olajat az ókori egyiptomiak is ismerték, erre utal, hogy állítólag még a piramisokban is találtak ilyen illóolajat tartalmazó üvegcséket a régészek. A borsmenta illóolaj természetes fájdalomcsillapító és izomlazító, kiválóan csökkenti a fejfájás okozta feszültséget. 

A levendula illóolaj a fejfájást kiváltó stressz és feszültség oldásában kap fontos szerepet. Segít ellazulni, és egy 2012-es tanulmány szerint, amely a Neurology című lapban jelent meg, biztonságosan használható migrénes fejfájás esetén is. 

A teafaolaj erős gyulladáscsökkentő hatással bír, ami a különféle fejfájásokat kísérő lüktetés és fájdalom mérséklésében játszik szerepet. 

Az eukaliptusz illóolaj szintén a fájdalomcsillapításban segít.  

Így készítsd el

  1. Mérd ki egy edénybe a kókuszolajat, shea vajat és tedd bele a méhviaszt!
  2. Nagyon lassú tűzön épp csak olvaszd fel az elegyet. Keverd össze az alapanyagokat, majd várd meg, hogy lehűljenek kissé!
  3. Csepegtesd hozzá az illóolajakat, majd a kész balzsamot kanalazd kis tégelyekbe. Tedd hűtőbe egy kis időre, hogy megdermedjen!
  4. Fejfájáskor a homlokra, halántékra és nyakra masszírozz óvatosan a balzsamból!

Forrás: Itt

Olvasd el, mire kell figyelned, hogy ne vágjanak át az illóolajokkal!

Facebook Comments