Új japán őrület: Visszatérés az anya méhébe

Új japán őrület: Visszatérés az anya méhébe

Új japán őrület: Visszatérés az anya méhébe

Az Otonamaki első látásra meglehetősen ijesztőnek tűnik. Az új japán őrület ugyanis  inkább egy horrorfilm forgatására enged asszociálni, ahol fehér lepedős szellemlények vergődnek hosszú percekig a földön.

Az Otonamaki (“felnőtt csomagolás”) egy régi – eredetileg babákon alkalmazott – módszer (Ohinamaki) továbbfejlesztése, és elsődleges célja, hogy a szülést követően segítséget nyújtson a nők testének regenerációjában. Az ötlet egy japán bábától, Nobuko Watanabe-tól származik, és hamar óriási népszerűségre tett szert az egész országban.

A módszer kissé bizarrnak hat, hiszen egy hatalmas lepedőbe csomagolják a pácienst, gondosan kivitelezett csomókkal rögzítve a rugalmas anyagot, mintegy bebábozva az egész testet. A kötés hatására, a páciensnek magzatpózban, begubózva kell feküdnie, majd a kb. 20-30 percig így is maradnia, miközben az illető ide-oda billeg a hátán a terapeuta segítségével.

A terápiát követően állítólag teljesen ellazulhatunk, miközben testtartásunk és hajlékonyságunk is javul, feszültséget is oldhatunk a lepedőbe csomózva. A módszer szülőanyja szerint az Otonamaki elsősorban a vállra, a csípőre és a láb izomzatára van különösen jó hatással.

Az Otonamakit azért kezdték el alkalmazni, mert sok szülőt aggodalommal töltött el a gyerekek bepólyázása. Attól tartottak,  hogy gyermeküknek ezzel rosszat tesznek. Az Otonamaki lehetőséget ad arra, hogy a szülők megtapasztalhassák, valójában milyen jó hatással is van testre és lélélekre ez a mesterségesen előidézett anyaméh-állapot.

Japán gyógytornászok azonban nincsenek elragadtatva az új őrületért. Sokak szerint nincs jó hatással sem a gerincre, sem pedig az izmokra ez a szorosan bepólyált állapot.

Mit szóltok? Ti kipróbálnátok?

 

Facebook Comments