Kunovics Katinka: “Már egy pohár víz látványától is hízom”

Kunovics Katinka: “Már egy pohár víz látványától is hízom”

Kunovics Katinka: “Már egy pohár víz látványától is hízom”

Kunovics Katinka 130 kg-osan lett ismert énekesnő a Romantic nevű zenekarban, aztán Norbi és az Update segítségével egy év alatt leadott 65 kg-ot, és könyvet is írt róla. Mindez 15 évvel ezelőtt történt.

Néhány napja a Ridikül egyik meghívott vendégeként az egész életét végigkísérő fogyókúrákról, hullámhegyekről és völgyekről mesélt. Úgy tűnik, most megint újabb nagy kihívás elé néz az énekesnő.

Ezt egy életen át kell játszani

 

A beszélgetés mottóját Katinka adta meg a műsor elején: “A fogyókúrázást soha nem lehet abbahagyni”– csúszott ki a száján, s az ő esetében ez valóban igaznak tűnő gondolat, hiszen jószerével a fogyókúra és az étkezések körül forognak sokszor a gondolatai.

Nála – jegyezte meg nevetve – január elsején elkezdődik a fogyókúra és tulajdonképpen egész évben tart. Azt hiszem, Katinka itt nem a szó szerinti fogyókúrára gondol, hanem inkább a kilókkal és ételekkel folytatott folyamatos harcról, a csábítás-elcsábulás kettősben való vívódásról. Merthogy ez láthatóan kemény küzdelem számára.

A nagy elhatározások főleg este születnek meg az ő fejében is, hiszen ilyenkor jóllakva nem esik különösebben nehezére fogadkozni, és úgy álomra hajtani a fejét, hogy másnaptól nem fog ennyit enni. Ő ráadásul stresszevő is, így amikor valamilyen lelki gubanc vagy nehézség adódik, egyből a konyhában keres vigasztalást. 

A pohár víz esete

 

Katinka úgy véli, testalkata abszolút genetikai, és elsősorban rossz anyagcseréjét látja a probléma fő forrásának. A klasszikus “Már egy pohár víz látványától is hízom”– mondás itt is elhangzik.

De mennyiben zavarta őt a kövérség? Hiszen 11 éves korában már 70 kg volt.

“14 éves koromig nem is tudtam, hogy kövér vagyok”-mondja maga is meghökkenve a hirtelen feltörő a-ha élménytől. A környezetéből igazából soha nem érkeztek negatív jelzések, így már gimnazista lett, mire tudatosult benne, hogy valószínűleg nem jó úton jár. A változás azonban 24 éves koráig váratott magára.  

Azóta – bevallása szerint – kisebb-nagyobb hullámhegyek és -völgyek következtek az életében.

 

2009-ben

Lelki súlyok

 

A genetikai súlyok mellett azonban Katinka is elismerte, hogy a lelki súlyok hasonlóan komoly gondot jelentenek. A megfelelő testsúly megtartása és elérése mögött ugyanis komoly lelki munka, lelki tényezők állnak. Amikor  sikeresen leadott a 65 kg-ot, akkor minden rendben volt körülötte: a munkája, karrierje, szerelmi élete is. Tudatosan és kitartóan tudott céljaira összpontosítani, és akár egy-egy hajnali turné után is felpattant az ágyból, hogy edzésre menjen.

Erre az egészre lelkileg is ott kell lenni nagyon”-vallja az énekesnő.

A nagy fordulatot az első videoklip hozta meg számára: “Legnagyobb tükör, amikor az ember a tv-ben nézi vissza magát”. Nem titkolta, hogy megdöbbent attól, hogy néz ki, egyenesen torznak látta magát. 

Családi asztal

 

A fogyókúra persze az alapoktól kellett, hogy induljon, mert Katinka nem volt tisztában semmivel. Mi az a szénhidrát? Mi az a fehérje? -ezek számára ismeretlen dolgok voltak. Szerinte anyukája mind a mai napig nincs ezekkel a fogalmakkal tisztában.

2016-ban

Érdekes, hogy kicsiként ő is nagyon sovány volt, nagyon válogatós, így anyukájának számtalan trükköt kellett alkalmaznia, hogy minél többet egyen. Ennek aztán állandó kínálás-tömés lett a vége, ami igencsak rossz irányba vitte el az étkezési szokásait.

“Anyám a specialista, a tömőművész” -jelentette ki Katinka a műsorban, és egyúttal azt is hozzátette, hogy a szülőnek nagyon nagy felelőssége van a gyermekkori elhízásban.

“Az én gyerekem nem lesz kövér, az biztos. Azt nem fogja átélni, amit én “-zárta le gondolatait.

A jövő útjai…

 

Katinka nem titkolja, hogy ismét drasztikus változásokra lenne szüksége: “Azt kívánom magamnak, hogy visszajöjjön az a vasakarat, ami volt. Az a motiváció. Mert igazából ez hiányzik” -bökte ki a műsor végén az énekesnő.

Szerinte lehetne kifogásokat találni, mondhatná, hogy a  3 éves a kislánya miatt nincs ideje életmódot váltani, fogyókúrázni, de ez nem igaz. Katinka úgy gondolja, hogy az ember csak keresi a kifogásokat. Ezen pedig neki is sürgősen változtatnia kell.

Sikeres életmódváltást kívánok Katinkának!

További fogyástörténeteket itt olvashatsz:

https://ezegychopper.cafeblog.hu/2016/12/14/en-szep-kismama-akarok-lenni-niki-a-fogyi-klub-motorja/

https://ezegychopper.cafeblog.hu/2016/04/01/szigoruan-szemelyes-en-igy-adtam-le-15-kg-ot/

https://ezegychopper.cafeblog.hu/2016/09/12/en-mar-elso-osztalyosan-fogyokuraztam-melcsi-tortenete/

 

Szeretnéd megosztani az olvasókkal a te történeted? Írj a vegatar(kukac)t-online.hu címre, és motiválj te is valakit a fogyástörténeteddel!

Forrás

 

Facebook Comments