Ezt a DM-ben vásárolt szappant vidd vissza!

Ezt a DM-ben vásárolt szappant vidd vissza!

Ezt a DM-ben vásárolt szappant vidd vissza!

Baktériummal szennyeződött saját márkás terméket hívott vissza a Drogeria Markt. A problémára vásárlói reklamációk, majd az ezt követő gyártói ellenőrzés során derült fény.

Hogy melyik termékkel akadt gond?

A közkedvelt Balea márka Citromos folyékony szappanja a csomagolás során Enterobacter gergoviae baktériummal fertőződhetett. Ez a baktérium elsősorban akkor okozhat problémát, ha sérült bőrre kerül, hiszen fertőzést okozhat. 

A kifogásolt termék és szériaszáma:

Balea pumpás folyékony szappan író & citrom 500 ml

Gyártási számok: 637541, 637542
Lejárat: 06.2019. 

A fertőzés csak a pumpás szappant érinti, az utántöltő zacskókkal nincs probléma. Ha szoktál ilyen szappan használni, nézd meg a gyártási számot és a lejárati időt te is! Amennyiben te is kifogásolt terméket vásároltál, vidd vissza a DM-be!

A Balea márka

A DM 1986-óta forgalmaz saját márkás termékeket. A Balea termékei között arc-és testápolók, tisztálkodó és hajápoló szerek valamint dezodorok is találhatóak. 

A DM oldalán a következőket olvashatjuk róla:

“Minden, amely a mindennapos testápoláshoz szükséges – tetőtől talpig.

A dm minőségi márkája rendkívül széles palettával rendelkezik, így speciális igényeit is kielégítik. A termékek szigorú ellenőrzéseken esnek át, így tudjuk fenntartani a magas minőségi színvonalat”.

Az Enterobacteriaceae egy nagy baktériumcsalád, az emésztőrendszert és más szerveket betegít meg

“Az Enterobacteriaceae család a Gram-negatív baktériumok heterogén csoportja, amelyek részben enteralis fertőzéseket okoznak (pl. salmonellák, shigellák), részben a normális bélflóra tagjai (pl. escherichiák, klebsiellák), ugyanakkor súlyos, többnyire nosocomialis fertőzések okozói”(Forrás)

Nozokomiális fertőzéseket a kórházi tartózkodás alatt lehet szerezni.

 

Facebook Comments