Ilyen automatát szeretnék a gyerekem iskolájába!

Ilyen automatát szeretnék a gyerekem iskolájába!

Ilyen automatát szeretnék a gyerekem iskolájába!

Sally? Ezt a csajt te is féltékenykedés nélkül engednéd be az otthonodba. Sőt! Egyenesen imádnád, ha minden nap tenné a dolgát a konyhád valamelyik sarkában. De még boldogabb lennél, ha a gyermeked iskolájában kapna helyet.

Kóla- és szendvicsautomata? Ugyan már! Amerika 2017-ben Sallyért őrül meg.

Sally ugyanis csupa olyasmit készít, amitől a dietetikusok szeme is könnybe lábad: 20-féle alapanyagból tud 1000-féle salátát összedobni,  ráadásul mindezt egy perc alatt.

Deepak Sekar, a Chowbiotics igazgatója , Sally feltalálója a megszokott kóla, csipsz, csokoládé vagy sütemény helyett kissé más tartalommal szerette volna feltölteni a munkahelyi automatákat. Egy olyan gépről álmodott, amely gyors és egészséges ételeket készít a dolgozó embereknek.

Sekar, akinek a nevéhez jelenleg is 100-féle találmány fűződik,  három évvel ezelőtt azzal kezdte, hogy összerakott egy curry-készítő automatát, amelybe friss zöldségek, fűszerek kerültek természetesen. Idén pedig egy befektetőnek és Sekar csapatának köszönhetően megvalósulhatott Sally, a salátakészítő robot is.

Sally rekeszeibe tehát 20-féle, szezonálisan változó  alapanyag kerül, és ezekből készítheti el a vásárló saját salátáját. Miközben a zöldségek, hús-és sajtfélék valamint öntetetek közül válogatunk, a gép folyamatosan tájékoztat az összerakott saláta kalóriaértékéről is. Tökély!

 

Ha valakinek nincs kedve saját salátával bajlódni, akkor Charlie Ayers, a Google első séfjének salátái közül is választhat, és a gép egy perc alatt összeállítja azt.

Egyelőre még van mit fejleszteni Sallyn, mert sajnos nem tudja az alapanyagokat összekeverni, és nem képes az avokádót sem feldolgozni. Ami úgy tűnik, az amerikaiaknak kész csapás.

A salátakészítő robot ára 30 000 dollár, és egy adag-Sally által készített saláta- kb. 8 dollárba kerül jelenleg.

2017 végéig 125 helyen tervezik Sally munkába állását Amerikában.

(Forrás)
Facebook Comments