Luxusáruházban árulják a Jeges-tenger vizét

Luxusáruházban árulják a Jeges-tenger vizét

Luxusáruházban árulják a Jeges-tenger vizét

A londoni luxusáruházban, a Harrodsban  immár egy limitált  kiadású luxusvíz is elérhetővé vált a különlegességekre vágyó vásárlók számára. Ez a borsos árú víz természetesen egy nem mindennapi helyről származik: a Jeges-tenger gleccsereiből gyűjtötték be és zártak palackokba a kortyolnivalót. Potom 80 fontért (nagyjából 28 000 Ft) lehet hozzájutni a megjelenésében is luxust sugalló palackokhoz.

A Svalbarði márka ötlete a norvég-amerikai üzletembertől, Jamal Qureshitől származik, aki 2013-ban hozott feleségének a Spitzbergákról  gleccservizet ajándék gyanánt.  A név a  szigetcsoport norvég elnevezéséből ered, jelentése: hideg part.

A víz begyűjtését – amihez természetesen megszerezték a Spitzbergák engedélyét- egy bérelt jégtörő segítségével oldják meg, hogy aztán az Északi Sarktól 1000 km-re lévő  Kongsfjorden jéghegyeihez utazva szállítsák haza az angol áruház vásárlóinak az epikuroszi élvezetet.

 

Egyetlen út során 15 tonnányi jeget gyűjtenek be, amit felolvasztanak, majd kézzel palackoznak, hogy a víz legtermészetesebb formájában jusson el a fogyasztókhoz. Minden egyes út 13 000 palacknyi 750 ml-es kiszerelésű jeges-tengeri vizet jelent.

A márka természetesen nem győzi hangsúlyozni, hogy a palackjába zárt víz különleges, olyan, mintha hópelyheket ízlelnénk a szánkban, és kiváló kiegészítője a finom ételeknek. Aki többször is szeretné élvezni ezt a nem mindennapi finomságot, annak egy exkluzív tagsági rendszert is fog biztosítani a cég rövidesen. 

A termék csomagolása állítólag környezetbarát, és forgalmazó az árusításból származó bevétel 1%-át a Spitzbergák Nemzetközi Magbunker számára adományozza.  A magbankokban  a világ élelmiszernövényeinek magvait tárolják, hogy megőrizzék őket a globális katasztrófák idején.  

 

Facebook Comments