Az 5 legrosszabb celebdiéta, amit kerülj el 2017-ben

Az 5 legrosszabb celebdiéta, amit kerülj el 2017-ben

Az 5 legrosszabb celebdiéta, amit kerülj el 2017-ben

Mindig ápoltak, fittek, karcsúak és tökéletesek. Ha egy híresség ajánl nekünk valamit, akkor hajlamosak vagyunk szakértőként pozícionálni, és máris hitelessé válik az általa hirdetett turmixgép, autó, fehérnemű vagy fogyókúrás készítmény.

Nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy az A-listás celebek által hirdetett vagy kedvelt diéták nem feltétlenül egészségesek. Sőt! Vannak köztük kifejezetten veszélyesek-figyelmeztetett idén is  Brit Dietetikusok Szövetsége, amely nyilvánosságra hozta saját diéta-listáját. A listán olyan celeb-diéták szerepelnek, amelyeket 2017-ben jó, ha messzire elkerülünk.

A 8500 szakértőt tömörítő egyesület, amely idén ünnepelte 80. születésnapját a következő diétáktól int óva bennünket:

1. Tiszta étkezés

 

kerr
Miranda Kerr

Hírességek, akik hirdetik: Miranda Kerr, Jessica Alba, Marton Adrienn (szépségkirálynő)

Főbb jellemzői: Az ételeket tiszta és nem tiszta kategóriába sorolják. Mindenféle feldolgozott étel rossz, az adalékanyagok, a cukor, a tejtermékek, az egészségtelen zsírok és a glutén szigorúan kerülendő. Előnyben részesítik a bio termesztésből származó zöldségeket és gyümölcsöket, sovány húsokat. 

A tiszta étkezésnek is vannak szélsőséges irányzatai, ide sorolják a dietetikusok a nyers étkezést .

A szakértők figyelmeztetése: Ne az ételeid, hanem a konyhapultod legyen tiszta!

A finomított cukrok és a feldolgozott élelmiszerek háttérbe szorítása természetesen remek gondolat, de az ételek kétféle kategóriába (piszkos és tiszta) sorolása egész  egyszerűen marhaság-vélik a dietetikusok.

A tiszta étkezés-őrület ráadásul sokszor egyenesen orthorexia nervosa nevű étkezési zavarhoz vezet, amelynek elszenvedői már-már megszállottjai lesznek az általuk egészségesnek vélt étkezésnek. Teljes életük a megfelelő (tiszta) alapanyagok megvásárlása és a diéta betartása köré összpontosul, miközben egyre több alapvető élelmiszert zárnak ki az étrendjükből.

 

2. Fogyókúrás tabletták

 

Kim Kardashian

Hírességek, akik használják: Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Vámosi Erika, Hódi Pamela

Főbb jellemzői: Ezek a készítmények többnyire azt állítják, hogy leolvasztják a zsírt rólad, vagy nem engedik a zsír felszvódását a szervezetedben

A szakértők figyelmeztetése: Csak óvatosan!

Gyakran még a receptköteles készítmények is okozhatnak kellemetlen mellékhatásokat, így ezek a recept nélkül kapható fogyókúrás tabletták és kapszulák sem szedhetők folyamatosan, orvosi kontroll nélkül.

Ráadásul sokszor ellenőrizetlen forrásokból, ismeretlen online forgalmazótól jutnak el a mindenáron fogyni vágyókhoz. Idén is adott már ki figyelmeztetést a Nébih halálos fogyasztószerek miatt, amelyek olyan alapanyagokból állnak, melyek tiltólistásak.

Ezt olvastad már? Halálos fogyasztószerek (képekkel)

 

 

3. Detoxtea

 

kyle
Kylie Jenner

Hírességek, akik használják: Nicki Minaj, Kylie Jenner

Főbb jellemzői: A detoxikáló teák állítólag méregtelenítenek, megszüntetik a puffadást és testsúlycsökkenéshez vezetnek.

A szakértők figyelmeztetése: Figyelj nagyon! Ezek a teák olyan hozzávalókból készülnek, amelyek fokozott figyelmet igényelnek. Gyakran extra adag koffeint biztosító guarana vagy mate található bennük, emellett olyan vizelethajtók is kerülnek a termékekbe mint a gyermekláncfű vagy a csalán, és sokszor a hashajtó szenna vagy mályva is megtalálható bennük. Ezek miatt nem lenne szabad egy hétnél hosszabb ideig használni ezeket a teákat.

Valójában ezek nem is testsúlycsökkenést okoznak, hanem vízhajtó hatásúak.

Sajnos sok kellemetlen mellékhatással is járhatnak: hasmenést, kiszáradást, az elektrolit-háztartás felborulását okozhatják.

4. A 6:1 diéta

 

chris
Chris Martin

 Hírességek, akik használják: Chris Martin (a Coldplay énekese), aki szerint sokkal jobb fizikai-mentális állapotba került a módszernek köszönhetően, és kreativitására is jó hatással volt ez a diéta.

Főbb jellemzői: A hét hat napján azt eszel, amit általában szoktál, majd a hetedik napon nem fogyasztasz semmit.

A szakértők figyelmeztetése: Ez a módszer kimerültséget, rossz hangulatot, fáradtságot, fejfájást és vércukoresést okoz.

Semmilyen tudományos vizsgálat nem támasztja alá a módszer hatékonyságát.

 

 5. Zöld levek

 

4724824120_d6f83d28e8_z
Gwyneth Paltrow

Hírességek, akik használják: Rosie Huntington-Whiteley, Blake Lively, Gwyneth Paltrow; Demcsák Zsuzsa és Kandász Andrea (nemrégiben együtt vettek részt egy egy hetes méregtelenítő kúrán)

Főbb jellemzői: zöldségekből, gyümölcsökből és szuperélelmiszerekből álló turmixok, amelyeknek  fiatalító, testsúlycsökkentő és méregtelenítő hatást tulajdonítanak.

A szakértők figyelmeztetése: a szervezetnek nincs szüksége külön méregtelenítésre,zöld levek és italok nélkül is megoldja.

Ráadásul, ezek az italok gyakran olyan hozzávalókból készülnek(cukros gyümölcslevek, avokádó, kókuszzsír, dió és olajos magvak), amelyek még súlynövekedést is okozhatnak.

Gyümölcs és zöldséglevekből elegendő a napi 100-150 ml-nyi elfogyasztása.

Ha tehát már most az újévi fogyókúrán töröd a fejed, akkor továbbra is azt javaslom, hogy ne keresgélj mindenáron valamilyen szélsőséges, egyoldalú diétát. A fogyókúra nem önsanyargatás és detoxikálás, hanem tudatos életmódváltás, ami a teljes étrended megváltozását hozza magával.

Ha további tippeket szeretnéd, akkor olvasd el, én hogy csináltam! : Én így adtam le 15 kg-ot

Melcsi futótársam, barátnőm tippjeit pedig itt olvashatod el: Én már első osztályosan fogyókúráztam

Forrás

Facebook Comments