Mariah Carey ikreinek egész évben karácsony van

Mariah Carey ikreinek egész évben karácsony van

Mariah Carey ikreinek egész évben karácsony van

Mit szólnál egy olyan szobához, amiről minden gyermek álmodik? Faltól falig tartó édességes pult, rajta millió színes cukorka, rágógumi és az összes kedvenc csokoládéd dobozokba rendezve. Mindenütt óriási nyalókák és ráadásként egy igazi vattacukor készítő gép a szoba közepén.

Nick Cannon és Mariah Carey 5 éves ikreinek, Monroe-nak és Moroccannak ez nem álom, hanem valóság.

Édesapjuk ugyanis egy mini édességboltot rendezett be szobájukba, amit néhány napja be is mutatott Instagram-követőinek.

Az elsőre kissé meghökkentő látványhoz annyit írt viccesen a büszke apuka, hogy tisztában van azzal, hogy gyermekei hiperaktivitásának valószínűleg pont ez a szoba az oka.

Ugyanakkor -ahogy ezt egy korábbi 2012-es interjújában már elárulta-, jómaga mindig is igencsak édesszájú volt. Gyermekként sokszor álmodozott arról, hogy egyszer játékokat fog gyártani, és lesz egy saját édességboltja a szobájában. Végül úgy döntött, a gyermekei kapják meg ezt a páratlan lehetőséget.

Insta követői persze nem állhatták meg, hogy ne tegyenek pár epés megjegyzést a képeket látva:

  • Édes gyerkőcök, de tényleg szükségük van erre?
  • Ez a szoba a fogorvosok rémálma.
  • Te jó ég? Ez tényleg a szobájukban van? Ez aztán nem normális!
  • Ez inkább egy diabétesz- szoba.

Őszintén szólva, engem is nagyon meglepett ez a két kép. De talán nem is a meglepődés a jó szó. Azt hiszem, itt inkább egy felnőtt ember kisgyerekkori énje bújik elő, aki ezt a szobát egy Pán Péter-csodavilágnak látja.

Nem, nem hiszem, hogy két ötéves gyermeknek szüksége van egy ilyesféle édesség boltra, aminek a felhozatalát nagyjából felnőtté válásukig sem termelik be.

Persze a karácsonyi ünnepkör mindenképpen  kényes időszak a szülők és gyerekek életében. Nálunk például nem szokás csokoládét, cukorkát vagy édességeket tartani itthon, így nem is része az édességevés a gyermekeim hétköznapjainak. Nem, nem vagyok ortodox édességgyűlölő, csak egy kettes diabétesz határmezsgyéjén lavírozó anyuka, aki próbálja egészséges irányban tartani a gyermekei étkezési szokásait.

Születésnapkor, ünnepek alkalmával azonban természetesen nálunk is van a kedvenc csokoládékból, édességekből. Ilyenkor nem sajnálom arra a pénzt, hogy jó minőségű termékeket kapjanak. Ugyanakkor nem hiszem, hogy az édesség a megfelelő eszköz a szeretetünk kimutatásához, személyes hiányunk pótlásához vagy a boldogságunk befoltozásához.

Jó lenne, ha ezt a gyermekeink is megtanulnák tőlünk. Kérdés persze, hogy egy szépen berendezett édességboltban ez mennyire fog menni.

Facebook Comments