Nézd meg, mit árul Sting a bioboltjában!

Nézd meg, mit árul Sting a bioboltjában!

Nézd meg, mit árul Sting a bioboltjában!

Sting és felesége, Trudie Styler Olaszországban egy különleges gyöngyszem tulajdonosa 2002-óta. A Firenzétől 45 percre található 350 hektáros  vidéki birtok, az Il Palagio szőlő, olíva és számtalan zöldség-és gyümölcsféle termőterülete. És nem mellesleg a birtok legszebb éke egy csodás 16. századi kastély is, ahol vendégeket is fogad a házaspár.

A birtok művelése organikus zöldgazdálkodásra épül, amit – Károly herceg példáját követve – több más brit híresség, így Stingék is iránymutatónak tartanak.

2009-ben Sting úgy nyilatkozott, hogy azért jött ide és döntött úgy, hogy termelő lesz, mert azt szerette volna, ha a családja valódi minőségi ételekhez jut egy egészséges környezetben.

A zenész állítólag a  28 hektáros szőlőgazdaságból kikerülő saját palackozású boraira a legbüszkébb.

Kép forrás: Instagram @tenuta-il-palagio

Ezek között találjuk a Sister Moon, Message in the bottle, When we dance fantázianévre keresztelt, Sting zenei munkásságát tükröző palackokat. A zenész eddig 30 000 üvegnyi bort palackoztatott pincészetében: főként Chiantit, és a karakteres sangiovese szőlőalapú IGT Toscanát. Borai 2009 óta vásárolhatóak meg.

Az év jelentős eseményének számít itt is a birtok olívaszürete, ahol kézzel szüretelik a bogyókat, majd ezt követi a hagyományos hideg sajtolás és palackozás. A 350 hektáros birtokból 23 hektáron foglalkoznak olívatermesztéssel. Sting bio gazdálkodásának Facebook oldalán bepillantást enged a szüretbe is:

Emellett a birtok bio zöldség- és gyümölcstermése (kajszi, őszibarack, szilva) értékesítésre is kerül házi gyümölcslevek és lekvárok formájában. Nevéhez híven (hiszen a Sting-fullánkost jelent), a toszkán birtok erdeiből kerül ki  saját gesztenye-és akácmézük is, ami szintén megvásárolható.

Hogy hol?

A házi készítésű termékek a Sting család nevével fémjelzett csomagolást kapnak (Gordon Matthew Thomas Sumner), és internetes webáruházukban, néhány amerikai delikátesz üzletben illetve a londoni Harrods áruházban juthatnak hozzá a vásárlók.

Stingék ugyanakkor saját, helyi boltot is üzemeltetnek, a Tenuta il Palagiot, ahol friss zöldséget, olívaolajat, bort, mézet és bio szalámit lehet vásárolni. Ez utóbbit helyi malacok húsából készítik.

farm_shop
A bolt

A bolt megnyitóján Sting elárulta az újságíróknak, hogy szerinte a jó zene és a jó étel igen szoros kapcsolatban áll egymással:

„Ha nem eszek normálisan, nem tudok jól zenélni”-tette hozzá a zenész.

A képek forrása: Itt és Itt
Facebook Comments