Helló, lányok! Én vagyok a ti okospoharatok

Helló, lányok! Én vagyok a ti okospoharatok

Helló, lányok! Én vagyok a ti okospoharatok

Így leszel tökéletesen hidratált!

A Vessyl okospohár minden fontos adatot összegyűjt rólad, hogy ez alapján számolja ki, mennyi folyadékra is van szükséged.

Az „Igyál 8 pohár vizet” gondolat sokunk számára ismert, de lássuk be: a test hidratálása ettől bonyolultabb dolog. És ezt nagyon jól tudja a Vessyl okospohár, ami a nem, magasság, testsúly, alvási idő, sporttevékenység és a nap folyamán elfogyasztott folyadékok összetétele alapján pontosan kiszámolja, mennyi folyadékbevitelre van szükséged.

Az ötlet a Queen’s egyetemen biomérnöknek tanuló Justin Lee-től származik.  

Nézzük csak, miből áll pontosan ez az okospohár

  1. Maga a pohár egy kisebb termoszra hasonlít, amely dupla falú. Anyaga különleges, úgynevezett Tritan™ kopoliészter, ami számtalan előnyös tulajdonsággal ruházza fel: törhetetlen, könnyű, nagy hőállóságú és egyszerűen tisztítható. Hideg és meleg folyadék is tárolható benne, anélkül, hogy bármilyen káros vegyület oldódna ki belőle. A pohár oldalán található a hidratáltsági szintedet jelző fényes csík. Ahhoz, hogy a csík megjelenjen, elég, ha csak megdöntjük a poharat kissé.
  2. A pohár teteje két részből álló (BPA mentes) mágnesese tető, amit egy mozdulattal lehet nyitni. Különféle színekben külön is megvásárolható tartozék.
  3. A pohár tartozéka még a töltésre szolgáló talp. Egy töltéssel kb. 5-7 napot működik az okospohár, a töltés pedig 2 órát vesz igénybe.

És ez a cucc elképesztő módon működik: egyszerűen csak beleöntöd az elfogyasztani kívánt bármilyen folyadékot (kávé, víz, tea, sör stb.), és a benne lévő szenzor először pontosan felismeri, mit iszol, majd analizálja  és összegyűjti róla a legfontosabb adatokat (pl. a kalória-, zsír-, protein-és  cukortartalmát)

Nézd meg ebben a videóban:

 

Az adatokat összesítve az okospohár pontosan korrigálni fogja, mennyi folyadékra is lesz szükséged Ha pl. fokozott kávéfogyasztást tapasztal, akkor jelezni fogja, hogy mennyivel több vizet kell innod.

És hogy mitől okos?

Ehhez a pohárhoz saját applikáció is jár (ezt Pryme névre keresztelték), amely elérhető iOS és Android rendszereken, így telefonodon egész nap nyomon követheted a folyadék fogyasztásodat (mennyit és mit ittál), és figyelmeztetést is kaphatsz arról, ha például túl sok alkoholt vagy kávét ittál.

Ha pedig van Apple órád, akkor azzal is pillanatok alatt összekapcsolhatod az okospoharadat.

Sőt! Akár több poharat is vásárolhatsz (például külön a munkahelyedre), így az Iphone alkalmazás segítségével szinkronizálni is tudod a több pohárból érkező adatokat.

Mindezt az okosságot mennyiért?

99 dollár a teljes készlet, de 15 dollárt vásárolhatsz különféle színekben tetőket, illetve 15 dollárért saját kis táskát is hozzá.

(forrás:http://myvessyl.com)

 

Facebook Comments