Ahol te is újra gyerek lehetsz: a Fagylalt Múzeum

Ahol te is újra gyerek lehetsz: a Fagylalt Múzeum

Ahol te is újra gyerek lehetsz: a Fagylalt Múzeum

New York hamarosan egy olyan múzeum kaput fogja megnyitni, amely akár a fagylatszerelmesek szentélyének is nevezhető. Vagy  nevezzük inkább játszótérnek?

A New York-i Fagylalt Múzeum nem is igazán múzeum, legalább is nem a szó klasszikus értelmében. Inkább egy olyan különleges hely, amelyet a fagylatimádó művészek, és dizájnerek álmodtak meg, és számtalan interaktív, különleges meglepetéssel szolgál majd az idelátogatóknak. A múzeum július végétől látogatható, és mindössze 1 hónapig tekinthető meg. Jegyet csak online lehet foglalni, de Facebook oldalukat elnézve, már most hatalmas az érdeklődés.

fagyi7

A hely alapítói úgy vélik, hogy New Yorkban számtalan remek fagylaltozó működik, de sokszor túl kicsik ahhoz, hogy az emberek beszélgethessenek, megismerhessék egymást. Ez a hely viszont, ahová hétről hétre meghívnak egy-egy ikonikus fagylaltozót a fagyi különlegességekkel együtt, lehetőséget teremt erre is.

Csokoládészoba, fagylaltos játszótér, ehető lufik és minden, mi szem-szájnak ingere.

fagyi2

Az egyik társalapító (Maryellis Bunn) gyerekkori fantáziájában született meg a cukorkákkal feltöltött szivárványos medence gondolata. Az mondja, sokáig keresgélt, de sehol nem bukkant hasonlóra, így úgy döntött, ő fogja megvalósítani.

MUSEUM%20OF%20ICE%20CREAM%20

fagyi5

Van, aki modern városi fagylaltos játszótérnek titulálja a helyet, ahol a szerelmes párok fagylaltoskanálon libikókázhatnak, vagy akár jégkrém szendvicsen hintázhatnak.

A hely egyik szponzora a Tinder, így a Tinder Land alkalmazás segítségével mindenki megkeresheti az igazán szájízének való egyedi ízvilágot is.

Névtelen

A belépőhöz természetesen fagylalt dukál, de meg lehet itt kóstolni a Future Food Studio alapítójának dr. Irwin Adam étel tudós különleges alkotásait is

Sajnos azonban ezen a szuper helyen sem tudnak vegán, tojás-és gluténmentes fagyit adni, és a mogyoró allergiásokat is arra figyelmeztetik, hogy az itt felszolgált fagyi nyomokban tartalmazhat mogyorót. Így nekik csak a vizuális élmény marad.

fagyi3

 

A belépő 18 dollár, pároknak 30 dollár. A múzeum pedig – a tervek szerint – városról városra fog vándorolni.

A képek forrása: https://www.instagram.com/museumoficecream/

 

te milyen fagylaltot próbálnál ki bűntelenül?

Szénhidrát csökkentett fagyiporok és diétás shakek a Vegatár Webáruházban KATTINTS IDE!

Facebook Comments