A szicíliai diétadoki, aki csodát tett Messivel

A szicíliai diétadoki, aki csodát tett Messivel

A szicíliai diétadoki, aki csodát tett Messivel

Miután Argentína elveszítette a 2014-es világbajnokságot, Lionel Messi úgy érezte, hogy a pályán nyújtott teljesítményével nem elégedett, ezért úgy döntött, hogy drasztikusan változtat étrendjén. Bár a rossznyelvek szerint az argentin válogatott orvosa sem nézte jól szemmel, hogy a játékos szívesen temetkezett pizzaevésbe a mérkőzések után, ami súlyán is megmutatkozott már.

És csak eszik, és eszik, és eszik…

A doki

Messi az étrendje megváltoztatásához egy olasz dietetikus, Dr. Giuliano Poser segítségét kérte.  A doktor állítólag 20 éve dolgozik sportolókkal, és Messi is több alkalommal felkereste, hogy egyéb egészségügyi kérdésekben is segítségét kérje, de Poser erről nem nyilatkozott részletesen.

Arról azonban beszámolt, hogy amióta Messi étrendjét kidolgozta, megállás nélkül csöng a telefonja. Hogy miért?

Messi elmondása alapján egyfajta vegetáriánus étrendet kezdett el követni, melynek hatására 3 kg-ot fogyott,  megszűntek folyamatos izomproblémái és hányásos tünetei, melyek komoly gondot okoztak neki.

102 mérkőzésén 98 gólt lőtt, és 2015-ben övé lett az Aranylabda is. Poser ezért is jelenthette ki magabiztosan, hogy nem kötelező hinni a módszerében, de Messi eredményei őt igazolják, hiszen a focista bombaformában van.

Messi sikeres étrendjének híre gyorsan elterjedt a világon, és a módszert más játékosok is átvették.

S hogy milyen ételek adják a sztárfocista étrendjének alapját?

maxresdefault

És az étrendje

Dr. Poser szerint: „A zöldségek, a szezonális gyümölcsök, az ásványi vizek alapvető üzemanyagai az izmainknak. Az étrendben minimalizálni kell a mesterségesen feldolgozott élelmiszerek bevitelét, mert azok növényvédőszerekkel, antibiotikumokkal és gyógyszerekkel szennyezettek”.

Poser azt tanácsolta tehát Messinek, hogy hajítson ki minden mesterséges adalékanyagot tartalmazó élelmiszert az étrendjéből, hanyagolja a tartósítószerekkel, édesítőszerekkel megpakolt ételeket. Óva intette az ízfokozóktól és a telített zsíroktól is.

Az általa javasolt étrendben nem kaphat helyet a disznó-és marhahús sem, mert szerinte azok káros növényvédő-és gombaölő szereket tartalmaznak. Előnyben részesíti viszont a bio gazdálkodásból származó, természetes táplálékokat.

Poser állítása szerint az egyik legfontosabb étrendbeli változtatás, hogy a focista minél kevesebb cukrot vigyen be szervezetébe, az ugyanis „méreg az izmoknak”. „Minél távolabb tartod magad a cukortól, annál jobb”-vallja a dietetikus.

25482907745_d195113ddd_z
A fő bűnös

A másik ellenség a finomított liszt, szerinte ugyanis manapság lehetetlen szennyeződésmentes gabonához jutni.

Elméletének alapja, hogy bizonyos ételek gyulladást okoznak a szervezetben, míg más ételek ellensúlyozzák vagy épp csökkentik ezt a gyulladást. Egy egészséges és kiegyensúlyozott diétával kiváló izomerőt lehet kialakítani, és az általa kidolgozott étrend a gyors regenerálódást is elősegíti.

Poser az étrendbeli változtatások mellett előszeretettel alkalmazza páciensei gyógyításában a szelídebb módszereket, a homeopátiát, a Bach virágterápiát, valamint a kineziológiát.

Úgy tűnik, sikeresen.

Te is lecserélnéd a cukrot? Kattints a piros kosárra, és válassz egy jobb alternatívát!
Facebook Comments