Szőrtelen nyár? Így készíts cukorgyantát (videóval)

Szőrtelen nyár? Így készíts cukorgyantát (videóval)

Szőrtelen nyár? Így készíts cukorgyantát (videóval)

Folytassuk nyári túlélő tippjeinket. Sorozatom előző posztjában megtanulhattátok, hogyan kell gyorsan kinyitni egy konzervdobozt konzervnyitó nélkül. Most nézzük meg, hogy készül a cukorgyanta, avagy arab wax. A cukor waxot már évszázadok óta ismerik és használják az arab nők.

S hogy nálunk miért van nagy reneszánsza? 

Mert olcsó megoldást nyújt a nők állandó problémájához, a szőrtelenítéshez. De nézzük csak, mi mindennel lehet otthoni körülmények közt szőrteleníteni?

Használhatsz borotvát, krémet, habot, kész gyantacsíkokat. Nagy keletje van az otthon melegíthető gyantapatronoknak, amelyekhez csak mikro vagy forró víz kell, és pár lehúzó papírcsík. 

Ezekkel elsősorban az a gond, hogy hasonlóan nagy költségeket okoznak, mint a menstruáció. De ettől nagyobb probléma lehet, hogy a bennük található vegyi anyagok kellemetlen allergiás reakciókat válthatnak ki a bőrünkön: kiütés, bőrpír, viszkető-égő érzés.

Arab wax-ez is fáj,de jobb!

Aki némileg odafigyel az egészségére, az már régóta száműzte a cukrot a konyhájából. A cukorgyanta elkészítéséhez azonban ismét beszerezhetsz egy kilónyit, mert ehhez a művelethez bizony hagyományos fehér cukorra lesz szükséged. Állítólag működik a dolog barna cukorral is, de valljuk be: miért is költenénk jóval többet erre a műveletre? A barna cukorban található ásványi anyag többlet nem fog a gyantázással felszívódni a bőrünkbe.

Tökéletesen megteszi tehát a hagyományos kristálycukor.

Hoztam két videót is, amiben megnézhetitek, mi az elkészítés technikája. 

Az első videón (bár a hangsávot leszedte a You Tube-róla, így hangot nem fogtok hallani) nagyon jól meg lehet figyelni a technikát. 1:30-tól láthatjátok, hogy is készíti el a hölgy pontosan a waxot. Ez az egyik legjobb cukorgyanta készítést bemutató videó a You Tube-on. Érdemes ellesni a technikát:

Szintén jó kis videó, amiben már részletes receptet is találtok a waxhoz. 1:35-től láthatjátok a pontos receptet és az elkészítést:

Pár praktikus tanács, amit a művelet elvégzéséhez talán érdemes még tudnotok:

  1. A cukorgyanta használata is fáj. Aki mást állít, hazudik. 
  2. Rá kell érezni az elkészítés technikájára, és nagyon óvatosan kell dolgozni a kész masszával, mert igen forró!
  3. Ne adj több vizet hozzá, mert a túl ragadós lesz a végeredmény!
  4. Figyelj arra, hogy ne hűtsd le túl hamar (láthatod a videókban, hogy nagyon hosszasan dolgoznak vele a konyhai csapnál), mert megkeményedik, és nem fogod tudni használni. Amikor már nyújtod, gyúrod a csapnál, mindig csak kis mennyiségű vizet használj: ennek hatására elkezd világosodni, és mézszínű lesz a végeredmény.
  5.  Sérült bőrfelületen és a térdhajlatban ne használd!
  6. Mindig tiszta bőrfelületen dolgozz!
  7. Ez már talán nem újdonság: a szőr növekedésével ellentétes irányba húzd le a felkent waxot. Egy területen 2-3 alkalommal is menj át!
  8. Szőrtelenítés után langyos vízzel távolítsd el a wax maradékait! Vigyázz! Ne érje túl meleg víz a szőrtelenített területet!
  9. A körömlakknak nem tesz jót a wax használata. Szőrtelenítés előtt szedd le.
  10.  Ha marad waxod, jól csomagold be nejlonba vagy fóliába, és tartsd hűtőben

 

Vegatár Webáruház Jártál már nálunk? Gyere, és lépj be hozzánk! Kattints a bevásárlókocsira!

 

 

 

 

 

Facebook Comments