3 különös módszer, ami enyhíti az allergiád

3 különös módszer, ami enyhíti az allergiád

3 különös módszer, ami enyhíti az allergiád

Parlagfű, virágporok? Orrfolyás, szemviszketés, zsebkendő halmok? Eleged van? Elhiszem!

Szeretnék most  három különös, de régóta ismert hatékony módszert bemutatni, hogy ne legyen kínszenvedés neked sem a szezonális allergia. Tégy egy próbát, és meg fogsz lepődni!

Szemviszketésre rózsavíz

rózsaIgen népszerű, régóta használt természetes gyógymód a szemeidnek, ha kipróbálod a rózsavizet.

Az első és legfontosabb szempont, hogy csak olyan rózsavizet használj, amely nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, hozzáadott anyagot, csak és kizárólag rózsaesszenciát. Célszerű elsősorban étkezési célra is felhasználható rózsavizet választanod, de minden esetben nézz rá a termék címkéjére!

A rózsavizet használhatod szemfürdőhöz: nedvesíts meg egy puha anyagot rózsavízzel, és töröld át vele naponta kétszer a szemed!

Használhatod szemcseppként is! Ehhez használj gyógyszertári csepegtetőt: ezzel 3-4 cseppet cseppents a szemedbe, pár percig tartsd csukva a szemhéjad, hogy a rózsavíz kifejthesse hatását.

Még hatékonyabb a szemnek, ha előtte lehűtöd a rózsavizet. Egyébként bátran áttörölheted vele a szemkörnyéki bőrt is!

Orrfolyásra szezámolaj

olajAz orrfolyás az egyik legirritálóbb és legbosszantóbb tünete az allergiáknak. Az egész napos orrfújás, a viszkető orrcimpák sokszor teszik próbára az allergiás betegek türelmét.  Van-e az allergia ellenes orrsprék mellett egyéb alternatíva is?

Igen. Ez pedig a Nasya terápia, ami egy ajurvédikus tisztító terápia. Tulajdonképpen az  orrlyukakba csepegtetett gyógyhatású készítményekkel  indítod el a nyaktól felfelé eső részek méregtelenítését. Teljesen veszélytelen eljárás, amely kiválóan alkalmazható allergiás tünetek kezelésében is.

Csak egy gyógyszertári pipetta és jó minőségű, hidegen sajtolt szezámolaj vagy extra szűz kókusz olaj kell hozzá.

Fontos, hogy kezelés előtt gyengéden melegítsd fel az olajat, hogy testmeleg legyen!

Hajtsd hátra a fejed (a nyakad alá érdemes egy összecsavart törölközőt tenni), hogy az orrlyukak az ég felé nézzenek, és cseppents az egyik orrlyukadba 3-4 cseppet az olajból. Közben a másik orrlyukat érdemes a befogni! Lélegezz mélyeket!. Először úgy érzed, hogy azonnal ki kell fújnod az orrod, de ne engedj a kísértésnek!

Ismételd meg a másik orrlyukadban is a csepegtetést!

Fontos, hogy a csepegtetést követően masszírozd át alaposan az arcodat, az orr körülötti területeket, hogy az olaj mindenhová eljusson. Ezt a kezelést a legjobb, ha este végzed el! Amíg erősek a tünetek, akár naponta is érdemes alkalmazni.

Orrkence gyógynövényes ghíből

9778272946_afb8bf2a9f_zKészítsd el ezt remek kis orrkencét, és ha gyors segítségre van szükséged, akkor bármikor használhatod.

Mi a ghí? A ghít (vagy tisztított vajat) folyékony aranynak is nevezik Indiában, ahol ősidők óta használják. Kiváló vivőanyaga gyógynövényeknek, hiszen hatékonyan segíti azok felszívódását.

Keress egy nagyobb lábost, amiben bőven lesz helye a vajnak (max. háromnegyedig töltheti csak meg). 100 g vajat (nem margarint!) kis lángon tégy fel melegíteni. Nem kell különösebben piszkálnod, csak néha keverd meg.

Amikor aranysárga és finoman illatozó lesz, le is veheted, és átöntheted egy jól záródó üvegbe. Vigyázz, hogy a lábos alján lévő üledék ne kerüljön bele!

Ha kihűlt a ghíd, keverj hozzá 1 evőkanál ezerjófüvet. Az ezerjófüvet mindenképp pörgesd meg előtte kávédarálóban. Az ezerjófű a fokozott nyálka és huruttermelést csökkenti, és orrfolyás, arcüreggyulladás, hörghurut esetén nagyon jó gyógyír.

Naponta legalább kétszer kenj ebből a keverékből az orrjáratodba!

Mielőbbi allergiamentes napokat neked!

(Amennyiben bármelyik összetevőre allergiás vagy érzékeny lennél, ne alkalmazd a leírt módszert!)

Facebook Comments