Így szabadulj meg reggel a méreganyagoktól!

Így szabadulj meg reggel a méreganyagoktól!

Így szabadulj meg reggel a méreganyagoktól!

Az éjszaka nem csak az alvás, pihenés időszaka. Ekkor ugyanis intenzív méregtelenítő folyamatok zajlanak szervezetedben, aminek az eredményét reggel, a szádba kukkantva meg is láthatod.

olive-oil-356102_960_720A méregtelenítés során a testünk számára idegen anyagok (pl. gyógyszermaradványok, az élelmiszerek adalékanyagi) választódnak ki a nyálkahártyán. A reggeli szájszag, a kesernyés íz a szájban, lepedékes nyelv mind-mind ennek a méregtelenítési folyamatnak az eredménye. Ennek egyik kitüntetett területe a szájüreg és a nyelv. S mivel ezek a méreganyagok többnyire zsírban oldódnak, ezért sima vizes öblögetéssel nem fogsz tudni megszabadulni tőlük.

Akkor hogy szabadulhatsz meg tőlük?

Egy-az ajurvédából ismert ősi tisztító –és méregtelenítő módszer, az olajrágás lesz segítségedre. Somlósi Lajos (akinek igen nehéz a titulását meghatározni, hiszen hivatkoznak rá alkímistaként, esszénusként, spiritistaként vagy épp gyógyítóként) szerint az olajrágásnak hihetetlen tisztító hatása van a szervezetre nézve, egy olyan ősi módszer, amelynek a működését nem is igazán érthetjük.

Olajrágás?

Igen! Ennek a módszernek tényleg az a lényege, hogy alaposan meg kell rágnod az olajat.

Mi a teendőd?

Reggel, közvetlenül a felkelés után – még mielőtt bármit ennél és innál – kell elvégezned ezt a rítust.

A módszer szokatlannak tűnhet: két evőkanálnyi hidegen sajtolt olajat végy a szádba!

Milyen olaj jó? Somlósi Lajos elsősorban hidegen préselt napraforgó olajat javasol, de kipróbálható szezámmag olajjal, extraszűz kókusz olajjal vagy tökmagolajjal is.

kókuszolaj

A lényeg, hogy ezek hidegen sajtolt, jó minőségű olajok legyenek.

Ettől több olajat azért nem célszerű használni, mert nyelési kényszert válthat ki.

És a lényeg: legalább 10-15 percig mozgasd az olajat a szádban! Alaposan öblögesd át, szűrd át a fogaidon, tehát mindenütt alaposan mossa át az olaj a szájüregedet, nyelvedet, fogaidat. Ne gargalizálj vele, és ne nyelj le belőle, mert ez az olaj hihetetlen mennyiségű mikrobát tartalmaz.

Vannak, akik azt javasolják, hogy 2-3 perc öblögetés után új olajat vegyél a szádba, hogy a már felszabadult méreganyagok ne juthassanak vissza a szervezetedbe!

Az olajrágás kétségtelenül időigényes munka: van, aki a reggeli tusolás, fésülködés, öltözködés alatt végzi, de ha reggel van időd egy kicsit megpihenni, meditálni, akkor összekapcsolhatod ezt a két tevékenységet.

15 perc után azt fogod tapasztalni, hogy az olaj habzásnak indul, és elszíneződik. Fontos, hogy véletlenül se nyeld le! Ez már méreganyagokkal teli olaj, amit ki kell köpnöd!

Még hatékonyabbá teheted a módszert, ha az olajrágást kiegészíted a nyelvkaparással. Mivel a nyelv felszínén rengeteg méreganyag rakódik le, ezért egy nyelvkaparó (vagy egy kiskanál) segítségével még hatékonyabban tudsz megszabadulni ettől. Ehhez húzd végig a nyelvkaparót a nyelv teljes felületén!

Legvégén pedig öblögesd át a szádat sós vízzel, illetve moss fogat!

927096977_4071e1b3b3_zMilyen problémákra kiváló az olajrágás?

Ízületi problémák, fogproblémák, ínygyulladás, krónikus fáradtság, vese-és epebajok, ekcéma valamint fejfájás esetén. Hosszabb távon fehéríti a fogakat, immunrendszer-erősítő hatással bír, és általános közérzet javuláshoz vezethet.

Ki végezheti?

Az olajrágást akár a mindennapi életed részévé teheted. Általában 2-3 hét után már határozottan érezni lehet hatását, panaszaid mérséklődését, állapotod javulását.

Kortól függetlenül bárki elvégezheti, tehát ha gyermeked már ügyesen tud öblögetni, és nem nyeli le, akkor ő is bátran kipróbálhatja.

Facebook Comments