Készítsd el saját wc-illatosítódat!

Készítsd el saját wc-illatosítódat!

Készítsd el saját wc-illatosítódat!

Szenzációs! Imádom! Ezt a wc illatósító-tisztítót pár hozzávalóból össze tudod kavarni, sőt akár a gyerekeid is segíthetnek az elkészítésében. Ebben ugyanis csak természetes alapanyagok vannak.

A wc szagos műfaj, és hiába vízkőtlenítek a kedvenc almasavas vízkőoldómmal, hiába takarítom szódabikarbóna-ecet keverékével, egy kisgyerek mellett hamar kellemetlen szagok csaphatnak fel a wc kagylóból.

De könyörgöm! Bogarásszuk már át, mik vannak a boltban vásárolható színes-szagos illatosítókban! A legtöbbjük dobozán ott áll, hogy az egészségünkre veszélyes. Akkor miért is kellene ezeket szagolnunk?

Nemrégiben találtam egy angol anyuka oldalán ezt a wc-illatosítóbomba receptet, és némi kísérletezgetés után sikerült nekem is összeállítanom.

wc illatosító

Mi kell hozzá?

1/2 csésze citromsav

1 csésze szódabikarbóna

10 csepp citrom illóolaj

10 csepp borsmenta illóolaj

10 csepp levendula illóolaj

½-1 ek víz

Először a száraz hozzávalókat keverd el alaposan!Ezután jöhetnek az illóolajok. És itt muszáj lesz nagyon lassan és alaposan dolgoznod. Miközben adagolod az illóolajokat, folyamatosan és megállás nélkül keverd a száraz hozzávalókkal össze. Ne állj meg, mert az olaj hatására is beindulhat szépen a szódabikarbóna-citromsav keverék, és felpezseghet, ami után már nem fogsz tudni vele dolgozni.

12784657_1125085800897992_1454256785_n

Ha összedolgoztad, jöhet a víz.

Nagyon fontos, hogy 1-1 cseppenként, nagyon lassan add hozzá a vizet, és megállás nélkül kavard a masszát! Nem tévedés: gyakorlatilag ½ ek víznél biztos, hogy nem kell több.

Ha túl gyors vagy, akkor szintén elkezd felpezsegni, és egy habos massza lesz belőle.

Fontos tehát, hogy csak annyi víz menjen bele, hogy kissé morzsalékos legyen!

Fogj pár szilikonformát, vagy kiszúró formát, és jól tömködd meg őket! Hagyd 1-2 órát száradni, majd emeld ki a formából!

Tartsd száraz, jól záródó edényben, majd két wc-takarítás közt dobd a kagylóba!

És egy kis bemutató, ha bizonytalan lennél:

Facebook Comments