Illóolajok kizárólag macsóknak

Illóolajok kizárólag macsóknak

Illóolajok kizárólag macsóknak

Hallottál róla, hogy néhány ezer évvel ezelőtt az aromaterápiát elsősorban a férfiak használták? Oké, a  pasik most felszisszennek, hogy ez milyen csajos dolog, már. Illóolajok kis kütyükben, aromaterápiás masszázs, meg párologtatás. Ebben mi a macsó?

Pedig az ókori római gladiátorok és görög atléták számára igen komoly elfoglaltságot jelentett az aromaterápia, és a jómódú rómaiak is szívesen töltötték idejüket  drága fürdőkben, szaunákban, ahol hódolhattak az illóolajok gyógyító, frissítő hatásának.

Itt aztán a pasik jól kigőzölték magukat, eszmét cseréltek egymással, hóval hűsített italokat szürcsöltek, és élvezettel hódoltak a különféle olajokkal végzett masszázsoknak

És ne feledkezzünk meg az egyiptomi fáraókról sem! Órák hosszat kenegették őket szolgák hadai a különleges olajokkal, amelyeket olyan becses kincsnek tartottak, hogy a túlvilági életbe is magukkal vitték.

De mi a különlegessége az aromaterápiás olajoknak? És miért kellene mai pasiknak is visszatérni az aromaterápia gyógyító olajaihoz?

Nézzük csak!

  1. Légy gladiátor! Teljesítmény és tűrőképesség

Az aromaterápiás olajok segítenek az izmok ellazításában, a regenerálódásban. A gladiátorok például rendszeresen illóolajos masszázsban részesülhettek. Ha izomgörcsoldó keveréket akarsz összeállítani egy fárasztó edzés, fizikai tevékenység után,  keverj bele eukaliptuszt, rozmaringot és levendulát. Ha megnézed egyébként a sportolók számára kifejlesztett krémeket, balzsamokat, a rozmaringolaj szinte mindegyikben megtalálható.

gladiátor
Szoborba olajozva
  1. Erősíts mint Héraklész! Immunrendszer-erősítő

Az illóolajok erősíti az immunrendszert. Lássuk be: taknyosnak lenni és köhögni nem igazán macsós dolog. Az illóolajok viszont átsegíthetnek ezen is. Tudtad, hogy Napóleon például a frissítő, erősítő rozmaringot használta minden reggeli fürdésekor?

Párologtatáshoz, inhaláláshoz eukaliptuszt, borsmentát, szibériai fenyőt vethetsz be, de használhatod a vírus-és gombaölő teafát, a fertőtlenítő citromot is ezekben az embert próbáló időszakokban.

erős pasas
No takony. No cry
  1. Légy tettre kész, mint Zeusz!

Nos, igen. Az olajok felélénkítik a szerelmi életet is.  Már az ókorban is előszeretettel használták a rózsa olaját mint afrodiziákumot, és mint az esküvői ceremónia alatt  felkorbácsolt idegrendszer megnyugtatóját.  De hasonló afrodiziákum az Ylang-ylang, s vanília, a jázmin is. Kiválóak egy érzéki fürdőhöz, vagy egy lazító, romantikus masszázshoz.

szenvedély
Lehengerlő

Ne feledd!

Figyelj a minőségre is! Mindig 100%-os olajat használj, ne dőlj be a pár százforintos ócska termékeknek, mert saját egészségeddel játszol! Egyáltalán nem ciki, ha elolvasod a minőségi termékhez csomagolt részletes tájékoztatót, mert az illóolajok használata cseppet sem egyszerű dolog. Számtalan dologra kell figyelned használatukkor!

Az olajok többségét nem szabad  közvetlenül a fürdővízbe csepegtetni vagy a bőrünkön használni. Masszázsolajok esetében kell egy ún. bázikus olaj (pl.olíva, jojoba, mandula, napraforgó), amibe belecsepegtetheted a kiválasztott olajakat, aztán máris belebújhatsz valamelyik görög isten bőrébe, hogy elvarázsolj egy istennőt!

Ha fürdővízbe tennéd, előtte keverd el egy vivőanyagban: joghurtban, mézben , tejben vagy sóban. Aztán jöhet az érzéki merülés.

Nos, ugye, hogy a macsók találták ki az aromaterápiát?

Facebook Comments