Olivia Newton-John étel-filozófiája

Olivia Newton-John étel-filozófiája

Olivia Newton-John étel-filozófiája

Oliviánál 1992-ben diagnosztizáltak mellrákot, pontosan azon a hétvégén, amikor édesapja májrákban hunyt el. Részleges masztektómián esett át, majd a műtétet követően 8 hónapig tartó kemoterápiás kezelésen vett részt.

A kezelések ideje alatt döntött úgy, a makrobiotikus táplálkozással fogja megerősíteni legyengült szervezetét. Erről részletesen is ír 2011 májusában megjelent Livewise című szakácskönyvében. Ennek bevezetőjében a makrobiotika 60-30-10-es étrendi beosztásról is mesél: 60%-ban nyers zöldségek tették ki étkezését, 30%-ban teljes kiőrlésű gabonák, 10%-ban pedig hüvelyesek.

A makrobiotikus gondolkodás a helyi és szezonális alapanyagokat részesíti előnyben, ő maga is ehhez igazította étkezéseit. A kezelések ideje alatt felfogadott egy szakácsot, aki elkészítette a makrobiotikus ételeket számára.

Később azonban kialakította a saját étkezési szokásait – ahogy ő fogalmazott könyvében, kissé kitágította a makrobiotika merev határvonalait -, de kétségtelenül sokat tanult ettől az irányzattól.

A felépülését követően sokan kérdezték tőle, mitől ilyen aktív, karcsú és egészséges.

A Titok

Pozitív életszemlélet és egészséges étkek– ezt a két dolgot emeli ki szakácskönyvében és a vele készült interjúkban az énekes-színésznő. Úgy véli, hogy az egészséges táplálkozáshoz az egyszerűség a kulcs.

Olivia a következőket tanácsolja:

  1. Gondold végig a napi ételadagjaidat!
  2. Törekedj a legjobb minőségű (elsősorban tiszta, bio) nyers alapanyagok kiválasztására!
  3. Minden nap mozogj, sétálj, sportolj!
  4. Igyál sok tiszta vizet!
  5. Fogyassz elegendő rostot, mert ez kitakarít, és méregteleníti a szervezeted!

Étrended tartalmazza a következőket:

  • elsősorban zöldségeket és gyümölcsöket
  • néhány teljes kiőrlésű gabonafélét
  • dióféléket és magvakat
  • fehérjékben gazdag táplálékokat
  • kis mennyiségben egészséges zsírokat

Szakácskönyvéből, amelyet könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges és újszerű ételek receptjeinek gyűjteményének nevez, kiderül, hogy étkezése többnyire zöldségekből, salátákból, csirkéből és halakból áll. Ő ezt egyszerűen csak a józan ész diétájának nevezi.

A rák elleni küzdelemben

Olivia Newton-John felépülése óta a rák elleni küzdelem és az egészséges életmód szószólója. Melbourne-ben alapította meg az Olivia Newton-John Rák és Wellness Központot amely támogatja a rákkutatást és olyan kiegészítő terápiákat nyújt az ide forduló pácienseinek mint a jóga, masszázs vagy zeneterápia. A központ a betegek mellett a családtagoknak is segítséget nyújt, hogy feldolgozhassák ezt a nehéz élethelyzetet.

„Mindig is hittem abban, hogy bármin is mész keresztül, legyen az akár egy olyan komoly betegség mint a rák, abból jó dolgok születhetnek meg. És ez az, amit az Olivia Newton John Rák és Wellness Központ képvisel ”-vallja Olivia.

A telefonhívás, amitől minden nő retteg

Facebook Comments