Gisele Bündchen diétája lesz az új  paleo?

Gisele Bündchen diétája lesz az új  paleo?

Gisele Bündchen diétája lesz az új  paleo?

Mitől néz ki ilyen idegesítően jól Gisele Bündchen? Mivel hozta magát formába a terhessége után? Allen Campbell a Boston Globe-ban egy interjú erejéig bepillantást engedett az ismert házaspár, Tom Brady, profi sportoló és Gisele Bündchen, modell étkezési szokásaiba. Bennfenntes. Ő ugyanis Tom és Gisele személyi szakácsa.

Allen Campell saját bevallása szerint korábban éttermekben és szállodákban kamatoztatta tudását. Jelenleg azonban Tom Brady és modell felesége, Gisele Bündchen számára főz.

Allennek ők az első ügyfelei, akiknek magánséfként tevékenykedik otthonukban.

Persze nem véletlen a kapcsolódás a séf és a sztárpár között.

Amikor találkoztak Allen már elsősorban a növényi alapanyagokon nyugvó étkezést részesítette előnyben, és ők is valami hasonlóban gondolkodtak, hiszen előző szakácsuk is ebben a szemléletben készítette el ételeiket.

campbell2
Valami készülődik. Allen Campbell

Allen kezdetben igyekezett  minél több visszajelzést begyűjteni, még a negatív kritikákat is, hogy tényleg a család számára legideálisabb ételeket főzhesse meg nap mint nap. Bár-elmondása szerint- a családnak nincsenek extra igényei, szabadon hagyják kibontakozni szakácsukat.

Helyi és bio

A séf  ételekhez való viszonya több, mint egyszerű munkakapcsolat. Az alapanyagok kiválasztása, az ételek elkészítése belesimul életfilozófiájába és étkezési szokásaiba egyaránt.

Legfontosabb alapszabályai, hogy tudatosan választ  helyi és bio élelmiszereket, és igyekszik távol tartani magát a GMO-s (génmanipulált) termékektől.

Allen maga is elvégezte T. Colin Campbell növényi alapú táplálkozáson nyugvó kurzusát, és úgy véli, a növényi alapú táplálkozás megelőzheti és orvosolhatja a betegségeket.

gisele-eating
Gisele az Instagramon, némi zöldséglevessel

De mit eszik a modell-sportoló házaspár?

Étkezésük 80%-a vegetáriánusnak mondható. Allen természetesen náluk is csak friss, bio alapanyagokkal dolgozik: barna rizst, zabot, quinoat, babféléket is szívesen használ.

A maradék 20% húsfélékből tevődik össze: csirke, kacsa, marhahús, természetesen mind-mind bio tartásból származott állatokról van szó. Halak közül elsősorban lazacot készít számukra.

Mind Brady, mind Gisele számára fontos, hogy figyeljenek egészségükre, bár kétségtelen, hogy a séf szerint nagyon nehéz egy efféle táplálkozásra átállni azoknak, aki a hagyományos amerikai étrenden nevelkedtek, ami tele van szénhidráttal és cukorral. Ez utóbbiról meg is jegyzi az interjúban, hogy maga a halál az emberek számára.

 A család étkezésében egyébként elsősorban szezonális különbségek vannak: míg nyáron könnyedebb ételek (több nyers saláta) kerülnek az asztalra, addig a téli időszakban főleg levesek, vörös húsok. Az alapanyagokat farmerektől, a helyi hentestől szerzi be, és szívesen jár piacra is.

Mi az, amit egyáltalán nem használ?

Fehér cukrot, fehér lisztet és ízfokozókat. Szívesen használ viszont szűz olívaolajat, de nem sütéshez. Ahhoz csak kókuszolajat. Nem kedveli a jódozott sót, helyette Himaláya sót szór az ételekbe. Az étrendben nem szerepel a kávét és koffein illetve a tejtermékek sem.

Nem szívesen használja a paradicsomot, padlizsánt, gombákat, szerinte ezek nem tesznek jót a szervezetnek.

Screen Shot 2015-12-15 at 10.06.50 AM
Szusi a legkisebbeknek

Mit esznek a gyerekek?

A házaspár  gyermekei szívesen esznek gyümölcsöket, míg a családfő elsősorban banánt fogyaszt, ezt is inkább smoothie formájában.

A gyerekeknek gyakran készít gyümölcstekercseket ananászból, banánból és spirulinából, de kedvelik a nyers müzliféléket és a házi készítésű csokis kekszeket. Az interjúban azt is elárulta, hogy előző nap vegán szushi tekercsek készültek a legkisebbeknek: barna rizsből és zöldségekből.

S hogy telik egy napja a séfnek?

Felkelés után meditál egy keveset, majd következik a jóga, illetve egy kis testmozgás. A délelőtt többnyire bevásárlással telik, 11 körül érkezik munkaadóihoz, majd 12.30 körül már felszolgálja az ebédet. A délután többnyire bevásárlással és főzéssel telik, a vacsorát pedig 17.30-18 óra körül szolgálja fel.

Forrás: boston.com

 

Facebook Comments