Pszt! Ezt ne add tovább a barátnődnek!

Pszt! Ezt ne add tovább a barátnődnek!

Pszt! Ezt ne add tovább a barátnődnek!

Mi a japán nők fiatalságnak titka? Hogy tudsz leradírozni az arcodról 10 évet? Csak bonts fel egy doboznyi rizstejet, és máris elárulom!

A rizstej – ha a laktóz -vagy tejérzékenyeket kérdezed – biztosan ott van a növényi tejek képzeletbeli dobogójának valamelyik fokán. De hogy miként kerül a rizstej kozmetikumokba?

Hidd el, nem véletlen, hogy meglepően sok kozmetikai termékben találod meg a rizst, ugyanis számtalan – a bőr karbantartásához szükséges – vitamin van benne. Külön ki kell emelni E-és B-vitamin tartalmát, ami a bőr megújulásának és fiatalságának egyik titka.

rizstejes arcmaszk

A japán nők már évszázadok óta ki is használják a rizstej fiatalító hatását. Állítólag ennek köszönhetik porcelán bőrüket és fiatalos külsejüket. Azt rebesgetik, hogy ez az arcmaszk akár 10 évet is le tud radírozni annak az arcáról, aki rendszeresen használja.

Csak semmi fakszni: rizstej+méz

Akik rettentően ráérnek, és van kedvük kotyvasztani, azok autentikusan megcsinálhatják rizsből vagy rizstejporból, de most egy olyan gyors-receptet osztok meg, ami az időhiánnyal küszködő csajoknak szól.

Hozzávalók:

¼ bögre rizstej

½ teáskanálnyi méz

Tedd egy edénykébe a rizstejet és a mézet, és langyosítsd meg mikróban! Keverd össze alaposan!

Fogj egy nagyobb méretű konyhai papírtörlőt! Hajtogasd félbe, majd negyedbe, és óvatosan mártsd bele a rizstejes-mézes keverékbe. Vigyázz, ne áztasd el túlságosan! Ha megvagy, óvatosan hajtogasd ki, keress egy nyugodt helyet (van ilyen?), ahol nem zavarnak 15 percig, és tedd az arcodra!

Ha igazán praktikus vagy, akkor előtte a szemeknél, orrnál és szájnál kivágsz egy kis részt, így valódi arcmaszkot kapsz. Szuper praktikus villámmaszk, amiben kellemesen pihentető élményben lesz részed!

Egy ütős tejbepapi

Ha kicsit több időd van, akkor még hatékonyabb, ha valódi rizspépet készítesz.

Ehhez 1 kis csészényi rizst darálj apróra, és keverj annyi tejet (vagy vizet) hozzá, hogy kenhető masszát kapj. Ehhez is tehetsz egy kis mézet.

Vidd fel az arcodra ezt a pépet, és hagyd fenn 20-30 percig. Végül meleg vízzel mosd le! A jobb hatás érdekében hetente kétszer-háromszor is alkalmazhatod!

Ez nem rizsa!

Dobj egy rizstejet a kosaradba, és szépülj már most az Ünnepekre!

Facebook Comments