Precíz kések, különleges vágási technikák. A mukimono, a japán zöldségszobrásza gyökerei a 16 századig nyúlnak vissza. A zöldségszobrász keze alatt bármilyen zöldség vagy gyümölcs szinte életre kel az asztalon, így a sárgarépa, retek, banán vagy padlizsán, kiwi és narancs mind-mind művészi kellékekké válnak a szakavatott kezekben.
A mukimono egyébként olyannyira népszerű, hogy Japánban mára már a szakácsképzés szerves részévé vált, hogy az éttermekbe betérőket minél különlegesebb kompozíciókkal bűvöljék el.
E sajátos művészet népszerűsítése a célja Gakunak is, akinek a munkát Instagramon lehet követni. Nos, ahogy ezeket az elképesztően aprólékos műremekeket szemléljük, már-már kétségünk merülhet fel, hogy ezeket valóban emberi kéz alkotta.
Ezt olvastad már? Japán salátatorta az új őrület!
(Forrás)