A kézműves fagyizó, ahol bringával készül a fagyi

A kézműves fagyizó, ahol bringával készül a fagyi

A kézműves fagyizó, ahol bringával készül a fagyi

Te is szereted a kézműves fagylaltokat? És mit szólnál hozzá, ha ezeket magadnak kellene elkészíteni egy bringa segítségével?

Nem, nem beszélek félre.

A napokban bukkantam rá a Twitteren egy  különleges amerikai fagyizóra. 

A Peddler’s Creamery nevű helyen, amely Los Angelesben található, kiváló minőségű, organikus alapanyagokból készülnek a fagylaltok és jeges finomságok. Mivel a hely szellemiségében fontos szerepet kap a fenntarthatóság elve, így bevételük 5 %-át szociális és környezetvédelmi célokra ajánlják fel.

Néhány érdekesség:

  1. A fagyizó 19 és 21 óra között van nyitva. Pénteken és szombaton 23 óráig várják a fagyizókat.
  2. Egy gombóc elkészítéséhez kb. 15-20 percet kell pedálozni kb. 24 km/órás sebességet diktálva.
  3. A fagyikat a Peddler’s Club tagjai készíthetik  el. Hogy lehetsz klubtag? Csak regisztrálni kell magad egy „tekerési időpontra”.
  4. Ha elkészültél egy gombóccal,  egy gombócot ajándékba kapsz, vagy felajánlhatod jótékony célra.
  5. A pedálozásba a barátok is besegíthetnek, de ez nem növeli a gombócok számát.
  6. A házirend előírja, hogy kényelmes és biztonságos ruházatban jelenj meg a tekeréshez.

Klassz, nem?

A kínálat pedig mennyei. A napi fagylalt felhozatal mellett, sörbetek és vegán jeges finomságok közül is lehet választani: sós karamella, perui csokoládé, mexikói csokoládé, narancsos álom, levendulafagyi, édesburgonyás fagylalt, és még hosszan sorolhatnám.  A kínálat szezonálisan változik.

A kis fagyizó egyébként vállalja, hogy saját egyedi bringás fagyigépeivel rendezvényeken is megjelenjen , és különleges fagylat-süteményeket is készítsen  a vendégeknek.

6552424_orig

 

7479377_orig

Igazán környezetbarát, szerethető vállalkozás, nem?

(forrás)

Facebook Comments