Te is szereted a kézműves fagylaltokat? És mit szólnál hozzá, ha ezeket magadnak kellene elkészíteni egy bringa segítségével?
Nem, nem beszélek félre.
A napokban bukkantam rá a Twitteren egy különleges amerikai fagyizóra.
A Peddler’s Creamery nevű helyen, amely Los Angelesben található, kiváló minőségű, organikus alapanyagokból készülnek a fagylaltok és jeges finomságok. Mivel a hely szellemiségében fontos szerepet kap a fenntarthatóság elve, így bevételük 5 %-át szociális és környezetvédelmi célokra ajánlják fel.
Néhány érdekesség:
- A fagyizó 19 és 21 óra között van nyitva. Pénteken és szombaton 23 óráig várják a fagyizókat.
- Egy gombóc elkészítéséhez kb. 15-20 percet kell pedálozni kb. 24 km/órás sebességet diktálva.
- A fagyikat a Peddler’s Club tagjai készíthetik el. Hogy lehetsz klubtag? Csak regisztrálni kell magad egy „tekerési időpontra”.
- Ha elkészültél egy gombóccal, egy gombócot ajándékba kapsz, vagy felajánlhatod jótékony célra.
- A pedálozásba a barátok is besegíthetnek, de ez nem növeli a gombócok számát.
- A házirend előírja, hogy kényelmes és biztonságos ruházatban jelenj meg a tekeréshez.
Klassz, nem?
A kínálat pedig mennyei. A napi fagylalt felhozatal mellett, sörbetek és vegán jeges finomságok közül is lehet választani: sós karamella, perui csokoládé, mexikói csokoládé, narancsos álom, levendulafagyi, édesburgonyás fagylalt, és még hosszan sorolhatnám. A kínálat szezonálisan változik.
A kis fagyizó egyébként vállalja, hogy saját egyedi bringás fagyigépeivel rendezvényeken is megjelenjen , és különleges fagylat-süteményeket is készítsen a vendégeknek.
Igazán környezetbarát, szerethető vállalkozás, nem?